spot_img

Alonso: «Αν οδηγείς για τη Mercedes, τότε μάλλον θα κερδίσεις»

Ο Fernando Alonso μίλησε σε δηλώσεις του για τη σημαντικότητα του παράγοντα τύχη στην F1, κάτι που επηρέασε τον ίδιο αλλά και οδηγούς με τους οποίους πάλεψε στις πίστες στο παρελθόν.

Ο Ισπανός ήρθε αντιμέτωπος με έναν ελπιδοφόρο rookie ονόματι Lewis Hamiton πίσω στο 2007. Η συνεργασία τους έμελλε να τερματιστεί με πολύ άδοξο τρόπο, με την μελλοντική ιστορία ωστόσο να τους τοποθετεί στο group μερικών από τους καλύτερους οδηγούς στην F1 και το motorsport. Ο Alonso έχει πλέον βιώσει επιτυχίες και εκτός F1, με τίτλους και θριαμβευτικές νίκες στους αγώνες αντοχής, την ώρα που ο Hamilton οδεύει ολοταχώς για κατάρριψη κάθε πιθανού ρεκόρ στην F1.

Παρόλ’ αυτά ο Ισπανός έχει σημειώσει μόλις 32 νίκες στην κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ, την ώρα που ο Βρετανός είναι πολύ κοντά να ισοφαρίσει τις 91 του Michael Schumacher και να γράψει ιστορία για πάντα.

Διαβάστε επίσης: GP Ρωσίας FP2: Κυριαρχία Bottas και Mercedes

Ο Fernando Alonso εξέφρασε αμφιλεγόμενες απόψεις σχετικά με το πόσο κρίσιμη είναι μια επιλογή καριέρας όταν συμβαίνει τη σωστή στιγμή στο σωστό σημείο. Η περίπτωση του Lewis Hamilton που άφησε το McLaren το 2012 για να “μετακομίσει” στην υποδεέστερη, τότε, Mercedes είναι ίσως το πιο πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Πιστεύω πως η επιτυχία στην F1 επιβάλλει αποφάσεις που λαμβάνονται στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή, όπως και μεγάλη δόση τύχης. Όταν η Red Bull πήρε τέσσερις τίτλους, νομίζω πως ήταν δύσκολο για όλους να φανταστούν μια εταιρεία με ενεργειακά ποτά να επικρατεί στην F1 έναντι γιγάντων όπως η Ferrari, η McLaren και η Mercedes. Επομένως αυτό προήλθε από πολλή τύχη και τώρα ο Vettel έχει τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα.

Όταν οδηγούσα για τη Renault, κανείς δεν φανταζόταν πως θα κατακτήσουμε δύο τίτλους ενάντια στην Ferrari του Schumacher και τη McLaren του Raikkonen. Πάντα χρειάζεσαι μια σημαντική δόση τύχης στη σωστή στιγμή. Όταν ο Hamilton πήγε στη Mercedes, δέχτηκε κριτική για την απόφασή του διότι πήγε σε μια χειρότερη ομάδα για εκείνη την περίοδο. Μετά βέβαια περάσαμε στην υβριδική εποχή κι έκτοτε έχει κατακτήσει τα πάντα. Κανείς δεν φανταζόταν ούτε αυτή την εξέλιξη, αλλά πράγματι σήμερα αν οδηγείς για την Mercedes τότε μάλλον θα κερδίσεις κιόλας.

Εγώ προσωπικά είμαι ένας ευέλικτος οδηγός, όχι φυσικά σε όλες τις περιστάσεις ή σε όλες τις συνθήκες πίστας. Όμως ξέρω ότι θα κάποια στιγμή θα αποσυρθώ με παγκόσμιους τίτλους σε καρτ, Le Mans, Daytona, αγώνες αντοχής. Δεν θα έχουν την ίδια αναγνωρισιμότητα όπως η F1, αλλά τουλάχιστον υπάρχουν και εκεί πολλοί άνθρωποι που ξέρουν γιατί δεν έρχονται πάντα τα αποτελέσματα.

Ακούστε την εκπομπή μας “Slipstream” με την αξιολόγηση των ομάδων στο μέσον της σεζόν και καλεσμένο τον Alex Fontana.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles