spot_img

Σαν σήμερα, 27 Νοεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1945 γεννήθηκε ο Βρετανός οδηγός, συλλέκτης αυτοκινήτων, τηλεπαρουσιαστής και συγγραφέας, Alain de Cadenet. Όντας γνωστός κυρίως για την αγωνιστική του ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σπορ Αυτοκινήτων (WSC), τερμάτισε 3ος στις 24 ώρες του Le Mans το 1976. Επίσης, το 1980 πήρε δύο νίκες στον θεσμό αυτό –στη Monza και το Silverstone– οδηγώντας το αγωνιστικό του μαζί με την Desiré Wilson. Μέχρι σήμερα εξακολουθεί να κάνει πολλές εμφανίσεις σε φεστιβάλ αυτοκινήτων.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1949 γεννήθηκε ο άσσος των αγώνων αντοχής, Masanori Sekiya. Μετά το ανεπιτυχές πέρασμά του από τους αγώνες formula της πατρίδας του, ο Ιάπωνας υπήρξε βασικός οδηγός στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Toyota για την κατηγορία Group C. Η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του σημειώθηκε το 1995 στις 24 ώρες του Le Mans, όταν πήρε μια ανέλπιστη νίκη με μια McLaren F1 GTR, την οποία μοιράστηκε με τους JJ Lehto και Yannick Dalmas.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 26 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1957 γεννήθηκε άλλος ένας άσσος των αγώνων αντοχής, ο Kenny Acheson. Ο πρώην πρωταθλητής της Formula Ford και οδηγός της Formula 2 αγωνίστηκε σε μόλις τρία Grand Prix της F1 με την αδύναμη ομάδα της RAM, στα μέσα της δεκαετίας του ‘80. Εν τέλει επικεντρώθηκε στους αγώνες αντοχής και σημείωσε πολλά αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τον τίτλο του στο Ιαπωνικό Πρωτάθλημα Σπορ Πρωτοτύπων (JSPC) του 1987, τρία βάθρα στις 24 ώρες του Le Mans με τη Mercedes-Benz, την Jaguar και την Toyota, καθώς και δύο νίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σπορ Πρωτοτύπων (WSC). Αποσύρθηκε από την αγωνιστική δράση το 1996.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1971 γεννήθηκε ο παγκόσμιος πρωταθλητής μοτοσυκλετών, Troy Corser. Ο Αυστραλός κατέκτησε δύο φορές τον παγκόσμιο τίτλο στα Superbikes – το 1996 με την Ducati, και το 2005 με την Suzuki. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται 6ος στη λίστα με τους πολυνίκεις της διοργάνωσης, έχοντας κερδίσει 33 φορές.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 1991, ο Juha Kankkunen πήρε τη νίκη στο Rally Μεγάλης Βρετανίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (WRC), με μια Lancia Delta 16V. Δεύτερος ήταν ο Kenneth Eriksson με ένα Mitsubishi Galant και στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Carlos Sainz Sr., με ένα Toyota Celica ST165.

Σαν σήμερα το 1995, έφυγε από τη ζωή ο Giancarlo Baghetti, σε ηλικία 60 ετών. Ο Ιταλός είναι ο μοναδικός οδηγός που κέρδισε αγώνα στην πρώτη του εμφάνιση στην F1. Ήταν στο Γαλλικό Grand Prix του 1961, πίσω από το τιμόνι μιας Ferrari 156. Έτρεξε σε άλλους 20 αγώνες με τις Ferrari, ATS, BRM, Brabham και Lotus αλλά ποτέ δεν κέρδισε ξανά.

Σαν σήμερα το 2016, ο Nico Rosberg άντεξε στην αφόρητη πίεση του Lewis Hamilton και τερμάτισε δεύτερος στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι. Έτσι, κατέκτησε τον μοναδικό του τίτλο στην F1 και πλαισίωσε τον πατέρα του, Keke, στη λίστα των πρωταθλητών του σπορ. Ο Sebastian Vettel της Ferrari ολοκλήρωσε το βάθρο του αγώνα. Μόλις πέντε μέρες αργότερα, ο Rosberg ανακοίνωσε απροσδόκητα την απόσυρσή του από τους αγώνες.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles