spot_img

GP Μπαχρέιν FP1: Ξεκίνησε με ορέξεις ο Hamilton

Ο Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Μπαχρέιν, σε παράξενες συνθήκες.

Ο Βρετανός μπήκε στη διαδικασία και έδειξε από νωρίς την ταχύτητά του. Δίχως να χάσει χρόνο ήταν πάντα στη κορυφή είτε με τη hard, είτε με την πειραματική, είτε με την medium γόμα. Ο ταχύτερος γύρος έγινε με τη medium στο 1:29.033 και άφησε τον Valtteri Bottas στην 2η θέση. Η Mercedes έκανε το 1-2, όμως ο Φινλανδός ήταν 0.449s πίσω από τον Πρωταθλητή. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Sergio Perez με την Racing Point. O Μεξικανός ήταν γρήγορος, όμως ήταν 0.9s μακριά από την κορυφή, αλλά με την soft γόμα ελαστικών.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 27 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

O Carlos Sainz με την McLaren ήταν στη 4η θέση και ο τελευταίος στο ίδιο δευτερόλεπτο με τον Hamilton. Με την soft γόμα, έκλεισε 0.018s πίσω από τον Perez σε μια πολύ καλή πρώτη περίοδο. Ο Pierre Gasly με την Alpha Tauri ήταν στην 5η θέση, με έναν πολύ καλό χρόνο.

Πίσω του ακολούθησαν οι δύο Red Bull, με τον Max Verstappen μπροστά. Αμφότερες οι RB16 έκαναν ταχύτερο χρόνο με την πειραματική γόμα και ήταν 1.2s μακριά από την κορυφή. Ο Esteban Ocon έφερε την Renault στην 8η θέση, η οποία προς το παρόν είναι 0.3s μακριά από την Racing Point. O Lance Stroll πήρε την 9η θέση, ενώ την 10άδα έκλεισε ο Daniel Ricciardo.

Μουδιασμένο ξεκίνημα για τις δύο Ferrari, με τους Charles Leclerc και Sebastian Vettel στις θέσεις 11 και 12. Η διαφορά από την κορυφή ήταν στο 1.5s και μένει να δούμε πόσο μπορεί να βελτιωθεί στο FP2. O Robert Kubica που αντικατέστησε τον Kimi Raikkonen στο FP1 έκλεισε στην 13η θέση. Οι δύο Haas ήταν σχετικά ψηλά στις θέσεις 14 και 15. Αρκετά πίσω ήταν ο Daniil Kvyat στην 17η θέση και ο Lando Norris στην 18η. Οι δύο Williams ήταν στις τελευταίες θέσεις, με τον Nicholas Latifi μπροστά από τον Roy Nissany. O Ισραηλινός πήρε τη θέση του George Russell για το FP1.

Ακούστε την εκπομπή για την F1, “Slipstream”, με το preview του GP Μπαχρέιν

Στη διαδικασία αυτή, είδαμε και τις πειραματικές γόμες της Pirelli για το 2021. Οι οδηγοί έχουν δύο σετ της C3 γόμας, όπου θα χρησιμοποιήσουν στο FP1 και FP2. Ως αποτέλεσμα, είδαμε τα μονοθέσια περισσότερο από το συνηθισμένο. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως τα νέα ελαστικά έχουν διαφορετικό σχεδιασμό, σαν μια φυσική γωνία camber. Αυτό οδήγησε τις ομάδες να πάρουν μέτρα ώστε να συλλέξουν δεδομένα. Είδαμε μάλιστα λύσεις όπως μαξιλαράκια στην ανάρτηση, φακούς στο κάτω μέρος των μονοθεσίων.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

H βροχή αποτελεί απειλή για το αγωνιστικό τριήμερο, με ψιχάλες να κάνουν την εμφάνιση τους στη διαδικασία. Αναμένουμε το FP2 να δούμε, καθώς υπάρχει πρόβλεψη για βροχή ανάμεσα στις δύο διαδικασίες.

Απόψε, Παρασκευή 27/11 στις 20:00μμ, θα πραγματοποιήσουμε προβολή αγώνα F1 στο κανάλι μας στο twitch. Μπορείτε να βρείτε το link εδώ.

Αποτελέσματα FP1 GP Μπαχρέιν

Δείτε τα GP Ουγγαρίας και Κίνας για το F1 Greek Mini Series.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles