spot_img

Σαν σήμερα, 28 Οκτωβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1930 γεννήθηκε ο πασίγνωστος μεγιστάνας της F1, Bernie Ecclestone. Ο πρώην πωλητής μοτοσικλετών δοκίμασε την τύχη του στους αγώνες αυτοκινήτων για ένα διάστημα, αποφασίζοντας τελικά να επικεντρωθεί στην καθοδήγηση και συμβουλευτική της αγωνιστικής πορείας άλλων οδηγών. Ανέλαβε τις περιπτώσεις του Stuart Lewis-Evans και του Jochen Rindt, μέχρι που αγόρασε την ομάδα της Brabham στις αρχές της δεκαετίας του ‘70. Όντας επικεφαλής για πάνω από μια δεκαετία, επικεντρώθηκε στις αρμοδιότητες περί εκπροσώπησης όλων των ομάδων της F1, μέσω της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών (FOCA). Μέχρι και τις αρχές του 2017 κατείχε την ιδιοκτησία των εμπορικών δικαιωμάτων του σπορ, με τον Chase Carey να τον αντικαθιστά ύστερα από την εξαγορά της F1 από τη Liberty Media.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1950 γεννήθηκε ο λόρδος Hesketh, γνωστός για την ιδιαίτερη ομώνυμη ομάδα του στην F1. Μετά από σχεδόν δύο χρονιές στη Formula 2, η Hesketh εισήλθε στον κόσμο της F1 το 1973, με βασικό οδηγό τον αείμνηστο James Hunt. Στην αρχή χρησιμοποίησε πελατειακά μονοθέσια της March και ύστερα επεκτάθηκε στην εξέλιξη δικών της αγωνιστικών πακέτων. Ο Hunt έγραψε ιστορία για την Hesketh, δίνοντάς της την μοναδική της νίκη στο σπορ, στο Grand Prix Ολλανδίας του 1975.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1951, ο Juan Manuel Fangio κέρδισε το Ισπανικό Grand Prix στην πίστα του Pedralbes, κατακτώντας έτσι το πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο αγώνας καθορίστηκε από τον τύπο ελαστικών, με την Alfa Romeo να κάνει την σωστή επιλογή και να επιλέγει ελαστικά 18 ιντσών, έναντι των 16 που επέλεξε η Ferrari.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 27 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1973, ο Mark Donohue κέρδισε στην πίστα του Riverside για το πρωτάθλημα Can-Am, οδηγώντας μια Porsche 917/30. Αυτή ήταν η έκτη συνεχόμενη νίκη για το πανίσχυρο και σχεδόν θανατηφόρο αγωνιστικό, καθώς και η τελευταία για την Porsche σε αυτό το ιδιαίτερο πρωτάθλημα.

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα το 2012, ο Sebastian Vettel κέρδισε το Grand Prix Ινδίας στην πίστα του Buddh, αυξάνοντας τη βαθμολογική διαφορά του από τον Fernando Alonso που τερμάτισε δεύτερος. Παρόλο που εκκίνησε από την pole position και ηγήθηκε ολόκληρο τον αγώνα, ο Vettel δεν κατέκτησε το Grand Chelem καθώς ο ταχύτερος γύρος σημειώθηκε από τον Jenson Button.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 2018, ο Max Verstappen κέρδισε το Grand Prix Μεξικού, παίρνοντας την πέμπτη νίκη της καριέρας του στην F1. Ο αγώνας είδε τον Lewis Hamilton να τερματίζει στην τέταρτη θέση και να εξασφαλίζει έτσι τον πέμπτο παγκόσμιο τίτλο του. Το βάθρο συμπληρώθηκε από τις δύο Ferrari των Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen.

Σαν σήμερα, επίσης το 2018, ο Maverick Vinales κέρδισε το Grand Prix Αυστραλίας για το MotoGP, στην πίστα του Phillip Island. Δεύτερος τερμάτισε ο Andrea Iannone της Suzuki και τρίτος ο Andrea Dovizioso με Ducati. Η έκπληξη του αγώνα ήταν ο Marc Marquez, ο οποίος πήρε την pole position αλλά συγκρούστηκε με τον Johann Zarco στον πέμπτο γύρο και εγκατέλειψε.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” για την F1, με την ανάλυση του GP Πορτογαλίας και τον σχολιασμό των τελευταίων εξελίξεων.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles