spot_img

23 αγώνες στο –ενδεικτικό– καλεντάρι της F1 για το 2021

Η αρμόδια επιτροπή της F1 παρουσίασε στις ομάδες ένα προσχέδιο για το καλεντάρι της σεζόν του 2021, με πρόγραμμα 23 αγώνων.

Οι σχετικές πηγές αναφέρουν πως το πρόγραμμα αυτό είναι πολύ κοντινό με αυτό που προοριζόταν για την φετινή σεζόν, πριν διαφοροποιηθούν τα δεδομένα λόγω του Covid-19. Ωστόσο, παρόλο που φέτος είχαν προγραμματιστεί 22 αγώνες, ένα επιπλέον Grand Prix θα μπορούσε να προστεθεί στο πρόγραμμα του 2021. Πρόκειται για έναν αγώνα στο νέο σιρκουί πόλης στην πόλη Jeddah, για το GP Σαουδικής Αραβίας.

Το πρώτο GP του Βιετνάμ που προοριζόταν για φέτος, εν τέλει θα πραγματοποιηθεί, στο Hanoi. Η ήδη αναβεβλημένη επιστροφή του GP Ολλανδίας ενδέχεται να γίνει τον Σεπτέμβριο. Ο αγώνας στο ανανεωμένο Zandvoort είχε προγραμματιστεί για τον Μάιο της φετινής σεζόν, πριν ακυρωθεί λόγω της πανδημίας.

Η Ολλανδία θα αποτελέσει την αφετηρία του πρώτου σερί συνεχόμενων αγωνιστικών τριήμερων. Το δεύτερο σερί απανωτών αγώνων θα σημειωθεί με τους αγώνες στο Spa και τη Monza. Προς το τέλος της σεζόν θα υπάρξει άλλο ένα σερί τριών αγώνων, σε Σιγκαπούρη, Ρωσία και Ιαπωνία.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 28 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Η Μελβούρνη έχει τοποθετηθεί ως αφετηρία για τη σεζόν μέσα στον Μάρτιο. Από την άλλη, οι χειμερινές δοκιμές μάλλον θα πραγματοποιηθούν στο Μπαχρέιν, για τρεις μόλις ημέρες.

Υπάρχουν ακόμα ερωτηματικά σχετικά με την “μετακόμιση” του GP Βραζιλίας από το Interlagos, σε μια καινούρια πίστα στο Rio de Janeiro. Το σχέδιο αυτό όμως δέχεται πολλή κριτική και υπάρχουν κωλύματα λόγω αντιρρήσεων περιβαλλοντικού περιεχομένου. Ο νέος αγώνας στο Miami, ο οποίος αναβλήθηκε επανειλημμένα από το 2019, δεν περιλαμβάνεται στο ενδεικτικό πρόγραμμα, παρόλο που είχε ανακοινωθεί ένα Grand Prix για τον ερχόμενο Μάιο.

Η F1 αποσκοπεί στη πραγματοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων αγώνων, με πλήρη προσέλευση θεατών. Όμως, οι συνθήκες που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας πιθανότατα να περιορίσουν την προσέλευση θεατών στο μισό για την εκάστοτε πίστα.

Οι ομάδες έδωσαν το δικό τους feedback γύρω από το ενδεικτικό πρόγραμμα, το οποίο θα συζητηθεί με τους διοργανωτές των αγώνων ώστε να διαμορφωθεί το τελικό καλεντάρι του 2021.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” για την F1, με την ανάλυση του GP Πορτογαλίας και τον σχολιασμό των τελευταίων εξελίξεων.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles