spot_img

Σαν σήμερα, 28 Σεπτεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1943 γεννήθηκε ο πρωταθλητής στα αυτοκίνητα τουρισμού και οδηγός σπορ αυτοκινήτων, Winston Percy. Ο τρεις-φορές πρωταθλητής στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (BTCC) κέρδισε επίσης το περιβόητο Bathurst 1000 στην Αυστραλία. Ήταν επίσης νικητής στις 24 ώρες του Spa – το 1984 με την Jaguar XJS της ομάδας του Tom Walkinshaw, και το 1990 με το Ford Sierra RS500 της Eggenberger Motorsport. Αγωνίστηκε επίσης στην κατηγορία Group C των αγώνων αντοχής με την Jaguar.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1959, ο θρύλος των προπολεμικών Grand Prix Rudolf Caracciola άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 58 ετών. Οδηγώντας για την κυρίαρχη ομάδα της Mercedes-Benz κέρδισε τρεις φορές το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Grand Prix –ρεκόρ για εκείνη την εποχή καθώς και το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αναβάσεων.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1969 γεννήθηκε ο θρυλικός Φινλανδός οδηγός, Mika Häkkinen. Ο “ιπτάμενος Φινλανδός” αγωνίστηκε σε 161 Grand Prix της F1 για την Lotus και την McLaren, κερδίζοντας 20 αγώνες στο διάστημα 1997-2001. Το 1995 είχε ένα σοβαρό ατύχημα στα προκριματικά για το Grand Prix Αυστραλίας και σχεδόν έχασε τη ζωή του. Ο πεισματάρης Mika ανέκαμψε και κατέκτησε δύο παγκόσμια πρωταθλήματα, το 1998 και 1999. Μετά την απόσυρσή του το 2001, το 2005 ξεκίνησε ένα νικηφόρο πέρασμα από το Γερμανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (DTM) και παρέμεινε εκεί μέχρι τα τα τέλη του 2007.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1990, ο Martin Donnelly είχε ένα τρομακτικότατο ατύχημα στα προκριματικά για το Ισπανικό Grand Prix του 1989. Ο Ιρλανδός τραυματίστηκε σοβαρά, όταν έχασε τον έλεγχο της Lotus 102 στις ταχύτατες στροφές 14 και 15 της πίστας της Jerez. Το μονοθέσιο διαλύθηκε εντελώς και ο Donnelly αναγκάστηκε να βάλει ένα πρόωρο τέλος στην επαγγελματική του καριέρα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 2008, ο Fernando Alonso κέρδισε το Grand Prix Σιγκαπούρης, σε έναν αγώνα που στιγματίστηκε από το σκάνδαλο του Crashgate. Ο επικεφαλής της Renault Flavio Briatore, ο τεχνικός επικεφαλής Pat Symmonds και ο δεύτερος οδηγός Nelson Piquet Jr. ενεπλάκησαν από κοινού στο σκάνδαλο, με τον Βραζιλιάνο οδηγό να πέφτει επίτηδες στον τοίχο ώστε να δημιουργήσει συνθήκες αδρανοποίησης του αγώνα που ευνόησαν τον Alonso να κερδίσει.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles