spot_img

Σαν σήμερα, 29 Οκτωβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1946 γεννήθηκε ο οδηγός αγώνων rally, Walter Boyce. Παραμένει μέχρι σήμερα ο μοναδικός Καναδός που κέρδισε σε event του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally (WRC), με τη μοναδική του νίκη να σημειώνεται στο Rally των Η.Π.Α. το 1973, πίσω από ένα Toyota Corolla. Το 1974 πήρε το δεύτερο και τελευταίο του βάθρο στο WRC, τερματίζοντας τρίτος στο Rally της πατρίδας του.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1951 γεννήθηκε ο πασίγνωστος Βρετανός οδηγός, Tiff Needell. Αγωνίστηκε μόλις μία φορά στην F1 με την μικρή ομάδα της Ensign. Συγκεκριμένα, ήταν στο Βελγικό Grand Prix του 1980. Επίσης, έχει κερδίσει αγώνες στην κατηγορία αυτοκινήτων τουρισμού της Μεγάλης Βρετανίας (BTCC), αλλά και στην κατηγορία GT1. Συμμετείχε στις 24 ώρες του Le Mans σε πολλαπλές περιπτώσεις, με καλύτερο αποτέλεσμά του την τρίτη θέση το 1990. Τότε είχε μοιραστεί μια Porsche 962C μαζί με τους Anthony Reid και David Sears. Τέλος, υπήρξε για πολλά χρόνια συμπαρουσιαστής σε γνωστά τηλεοπτικά μαγκαζίνο με θέμα την αυτοκίνηση, όπως το Top Gear και το Fifth Gear.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 28 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1956, άφησε την τελευταία του πνοή ο Louis Rosier σε ηλικία 50 ετών. Στις 7 Οκτωβρίου του ίδιου έτους είχε ένα ατύχημα στην πίστα του Montlhéry, αποκομίζοντας σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι. Ο Γάλλος υπήρξε μια σταθερή παρουσία στους αγώνες της F1 κατά τη δεκαετία του ‘50. Αγωνίστηκε σε 38 Grand Prix έως το 1956 με τη δική του ομάδα, οδηγώντας πελατειακά αγωνιστικά αυτοκίνητα των Talbot, Ferrari και Maserati. Μέσα σε αυτό το διάστημα κατέκτησε δύο βάθρα. Επίσης, το 1950 νίκησε στις 24 ώρες του Le Mans με μια Talbot Lago Grand Sport T26, την οποία μοιράστηκε με τον γιο του, Jean-Louis.

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα το 1995, ο Michael Schumacher κέρδισε το Grand Prix Ιαπωνίας στη Suzuka. Ο Γερμανός άσσος της Benetton κατέγραψε την ένατη νίκη του στη σεζόν, ισοφαρίζοντας το αντίστοιχο ρεκόρ που είχε σημειώσει ο Nigel Mansell με την Williams, το 1992. Μαζί του στο βάθρο ανέβηκαν οι Mika Hakkinen και Johnny Herbert.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 2006 πραγματοποιήθηκε ο τελευταίος αγώνας της σεζόν για το πρωτάθλημα του MotoGP. Το φινάλε έλαβε χώρα στη Βαλένθια και την πίστα Ricardo Tormo. Νικητής ήταν ο Troy Bayliss, ο οποίος είχε κατακτήσει τον τίτλο στα Superbikes κι έτρεξε ως προσκεκλημένος της Ducati. Αυτή ήταν μάλιστα η μοναδική νίκη για τον Αυστραλό στο MotoGP. Η συγκλονιστική αυτή νίκη επισκιάστηκε από την εξίσου συγκλονιστική μάχη για τον τίτλο, μεταξύ του αείμνηστου Nicky Hayden και του Valentino Rossi. Ο Αμερικανός τερμάτισε τρίτος και πλαισίωσε τον Bayliss και τον Loris Capirossi στο βάθρο, κατακτώντας το πρωτάθλημα για μόλις 5 βαθμούς.

Σαν σήμερα το 2017, ο Max Verstappen κέρδισε το Grand Prix Μεξικού, σε έναν αγώνα που είδε τον Lewis Hamilton να κατακτά τον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο του. Η εκκίνηση είδε τον Βρετανό να παθαίνει κλατάρισμα, λόγω επαφής του με τη Ferrari του Sebastian Vettel. Έχασε αρκετό έδαφος αλλά τερμάτισε ένατος, παίρνοντας αρκετούς βαθμούς για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” για την F1, με την ανάλυση του GP Πορτογαλίας και τον σχολιασμό των τελευταίων εξελίξεων.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles