spot_img

Σαν σήμερα, 3 Νοεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1968, o Graham Hill κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο του στην F1, παίρνοντας τη νίκη στο Grand Prix Μεξικού. Οι έτεροι διεκδικητές του τίτλου, Jackie Stewart και Denny Hulme, υπήρξαν θύματα μηχανικών προβλημάτων και δεν μπόρεσαν να βαθμολογηθούν. Έτσι, ο Βρετανός οδηγός της Lotus πήρε τη νίκη και μαζί με αυτή το πρωτάθλημα, αφήνοντας πίσω του τον Bruce McLaren και τον ομόσταυλο Jackie Oliver.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1984, η Lancia πήρε τη νίκη στον αγώνα 1000 χιλιομέτρων του Kyalami, στα πλαίσια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σπορ Αυτοκινήτων (WSC). Ο αγώνας αυτός στιγματίστηκε από την απουσία όλων των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας Group C, με τη Lancia να είναι η μοναδική που έδωσε το παρόν. Νικήτρια ήταν #4 Martini Lancia LC2 που μοιράστηκαν οι Alessandro Nannini και Riccardo Patrese, ενώ δεύτερο ήταν το έτερο αυτοκίνητο της ομάδας, με οδηγούς τους Bob Wollek και Paolo Barilla.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1985, πραγματοποιήθηκε το πρώτο Grand Prix Αυστραλίας στην ιστορία της F1, στην πίστα της Αδελαϊδας. Νικητής ήταν ο Keke Rosberg της Williams, ο οποίος επικράτησε χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση. Στο βάθρο πλαισιώθηκε από τις δύο Ligier των Jacques Laffite και Philippe Streiff – μάλιστα αυτό ήταν το πρώτο και μοναδικό βάθρο του Streiff στην F1.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 2 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1991 έλαβε χώρα ο πιο σύντομος αγώνας στα χρονικά της F1, στην πίστα της Αδελαϊδας και το Grand Prix Αυστραλίας. Ο αγώνας αυτός διήρκεσε μόλις 25 λεπτά και διακόπηκε μετά από μόλις 16 γύρους, λόγω της κατακλυσμιαίας βροχόπτωσης που έπληξε όλη την ευρύτερη περιοχή. Έτσι, απονεμήθηκαν οι μισοί βαθμοί. Νικητής του αγώνα ήταν ο Ayrton Senna, δεύτερος ήταν ο Nigel Mansell και τρίτος ήταν ο ομόσταυλος του Senna, Gerhard Berger. Ο Mansell δεν ανέβηκε στο βάθρο, καθώς είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο για εξετάσεις, μετά από μια άσχημη σύγκρουση που έφερε και την οριστική διακοπή του αγώνα, στον γύρο 16.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 2001, ο Valentino Rossi κέρδισε το Grand Prix του Ρίο ντε Τζανέιρο για την μεγάλη κατηγορία μοτοσικλετών των 500cc. Η βροχή έκανε την εμφάνισή της και διέκοψε τον αγώνα, με τους αναβάτες να τον ολοκληρώνουν σε δύο σκέλη και τα τελικά αποτελέσματα να προκύπτουν από τον συνδυασμό των δύο σκελών. Μαζί με τονΓιατρό” ανέβηκαν στο βάθρο οι δύο Marlboro Yamaha των Carlos Checa και Max Biaggi.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 2002, ο Βραζιλιάνος Alex Barros πήρε τη δεύτερη νίκη του στο MotoGP – μετονομασία της μεγάλης κατηγορίας μοτοσικλετών τότε, κερδίζοντας το Grand Prix της Βαλένθια στην πίστα Ricardo Tormo. Στη δεύτερη θέση, για ελάχιστα χιλιοστά του δευτερολέπτου, τερμάτισε ο Valentino Rossi. Τρίτος ήταν ο Max Biaggi.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 2019, ο Maverick Vinales πήρε τη νίκη στο Grand Prix Μαλαισίας του MotoGP, αφήνοντας πίσω του την Honda του Marc Marquez και την Ducati του Andrea Dovizioso.

Σαν σήμερα, επίσης το 2019, ο Valtteri Bottas πήρε την έβδομη νίκη της καριέρας του στην F1 κερδίζοντας στο Αμερικανικό Grand Prix. Δεύτερος τερμάτισε ο ομόσταυλός του, Lewis Hamilton, ο οποίος έτσι εξασφάλισε τον έκτο παγκόσμιο τίτλο του. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Max Verstappen με τη Red Bull Racing.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles