spot_img

Σαν σήμερα, 5 Νοεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1905 γεννήθηκε ο Γάλλος οδηγός αγώνων, Louis Rosier. Υπήρξε μια σταθερή παρουσία στους αγώνες της F1 κατά τη δεκαετία του ‘50. Αγωνίστηκε σε 38 Grand Prix έως το 1956 με τη δική του ομάδα, οδηγώντας πελατειακά αγωνιστικά αυτοκίνητα των Talbot, Ferrari και Maserati. Μέσα σε αυτό το διάστημα κατέκτησε δύο βάθρα. Επίσης, το 1950 νίκησε στις 24 ώρες του Le Mans με μια Talbot Lago Grand Sport T26, την οποία μοιράστηκε με τον γιο του, Jean-Louis.

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα το 1967, ο Bobby Allison αντιστάθηκε στην πίεση του Richard Petty και κέρδισε τον αγώνα 500 μιλίων στην πίστα του Asheville-Weaverville, για το πρωτάθλημα NASCAR. Έχοντας κερδίσει στο Rockingham μία εβδομάδα νωρίτερα, ο Allison εκκίνησε από την pole position και ήταν πρωτοπόρος στους 262 από τους 500 γύρους. Τρίτος τερμάτισε ο David Pearson, σε έναν αγώνα που είδε μόλις 6 αυτοκίνητα να παίρνουν τον τερματισμό.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 4 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1984 γεννήθηκε ο άσσος της Porsche στους αγώνες αντοχής και αυτοκινήτων τουρισμού, Nick Tandy. Μια μέτρια πορεία στις μικρές κατηγορίες formula οδήγησε τον Βρετανό σε μετάβαση προς το Porsche Supercup το 2009, με τα αξιόλογα αποτελέσματά του να τον καθιερώνουν στο πρωτάθλημα για δύο σεζόν. Το 2012, ο Tandy επεκτάθηκε στους αγώνες αντοχής με την γερμανική φίρμα και την εκπροσώπησε στην κατηγορία GT γνωστών διοργανώσεων όπως το ALMS και το ADAC. Σύντομα εντάχθηκε στο δυναμικό της ως εργοστασιακός οδηγός και έκτοτε ξεκίνησε μια σειρά πολλών διακρίσεων, με πολλαπλές νίκες σε ιστορικά events. Το μεγαλύτερο στιγμιότυπο της καριέρας του σημειώθηκε το 2015 στις 24 ώρες του Le Mans, όταν στέφθηκε συνολικός νικητής με τον Earl Bamber και τον πρωτοεμφανιζόμενο Nico Hülkenberg. Ο Tandy παραμένει ακόμη στην ενεργό δράση, οδηγώντας πλέον κυρίως στις Η.Π.Α. και το πρωτάθλημα αγώνων αντοχής του IMSA.

Σαν σήμερα το 1986 άφησε την τελευταία του πνοή ο Adolf Brudes, σε ηλικία 87 ετών. Ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα στα τέλη της δεκαετίας του 1910 οδηγώντας μοτοσικλέτες, αλλάζοντας σε αγώνες τεσσάρων τροχών λίγα χρόνια αργότερα. Συμμετείχε κυρίως σε events αναβάσεων μέχρι το ξέσπασμα του B’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μετά τον πόλεμο επέστρεψε στους αγώνες, από τους οποίους αποσύρθηκε το 1968, σε μια καριέρα σχεδόν 50 χρόνων. Το 1952 έτρεξε στο Grand Prix Γερμανίας της F1 με μια αγωνιστική Veritas RS-BMW, αλλά δυστυχώς εγκατέλειψε και δεν έτρεξε ξανά σε Grand Prix.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 1989, ο Thierry Boutsen πήρε τη δεύτερη νίκη του στην F1 κερδίζοντας το Grand Prix Αυστραλίας. Ο Βέλγος οδηγός της Williams διαχειρίστηκε εξαιρετικά τις βρόχινες συνθήκες στην πίστα της Αδελαϊδας και άφησε σχεδόν 30 δευτερόλεπτα πίσω του τον Alessandro Nannini της Benetton. Ο έτερος οδηγός της Williams, Riccardo Patrese, έκλεισε το βάθρο. Αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας στην F1 για τους βετεράνους Rene Arnoux και Eddie Cheever.

Σαν σήμερα το 2006, ο Tony Stewart κέρδισε τον αγώνα 500 μιλίων στην πίστα του Texas, για την τρίτη του νίκη σε έξι αγώνες – όλες κατά την περίοδο των play-off για το πρωτάθλημα NASCAR. Ο Jimmie Johnson τερμάτισε δεύτερος και τέθηκε επικεφαλής στη βαθμολογία, με δύο αγώνες να απομένουν.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles