spot_img

AlphaTauri: Περιμένουμε τα αποτελέσματα στην F2 για Tsunoda

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της AlphaTauri, Franz Tost, το αν θα πάρει την ευκαιρία του ο Yuki Tsunoda στην F1 θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από την τελική του επίδοση στη Formula 2.

Ο προστατευόμενος Ιάπωνας οδηγός της Red Bull έχει τη στήριξη της Honda από πίσω του και έκανε δοκιμές με την AlphaTauri στην πίστα της Imola. Με δεδομένο ότι ο Pierre Gasly θα παραμείνει στην ιταλική ομάδα για το 2021, οι φήμες που θέλουν τον Tsunoda στο δεύτερο κάθισμα πληθαίνουν.

Ο Tsunoda οδήγησε ένα μονοθέσιο του 2018, ώστε να διανύσει τα απαραίτητα χιλιόμετρα για να βγει η superlicence για συμμετοχή σε ελεύθερες δοκιμές. Έτσι, η AlphaTauri θα έχει τη δυνατότητα να του δώσει χρόνο συμμετοχής σε κάποιο FP1 πριν ολοκληρωθεί η σεζόν.

Με τέσσερις αγώνες να απομένουν πλέον στη Formula 2, ο Ιάπωνας βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Μοιάζει πολύ πιθανό πως θα συγκεντρώσει αρκετούς πόντους ώστε να βγάλει την ειδική αγωνιστική του άδεια για την F1. Κάποιες πιθανές παρουσίες του σε FP1 ίσως ενισχύσουν το ενδεχόμενο αυτό.

Μεταξύ των διεκδικητών του δεύτερου καθίσματος στην AlphaTauri περιλαμβάνεται και ο Alexander Albon. Οι εμφανίσεις του στην Red Bull δεν ικανοποιούν τις απαιτήσεις της αυστριακής ομάδας και η απομάκρυνσή του μοιάζει σχεδόν δεδομένη.

Διαβάστε επίσης: Jos Verstappen: «Ο Max χρειάζεται έναν καλύτερο teammate»

Ο επικεφαλής της AlphaTauri, Franz Tost, έκανε κάποιες σημαντικές διευκρινήσεις και τόνισε πως ο νεαρός Tsunoda κρατάει την τύχη του στα δικά του χέρια και μόνο.

Ήταν οι πρώτες του δοκιμές με μονοθέσιο της F1. Θέλαμε να κάνουμε μαζί του ένα τεστ 300 χιλιομέτρων, ώστε να πάρουμε άδεια από την FIA και να του δώσουμε λίγο χρόνο συμμετοχής στο Μπαχρέιν ή το Άμπου Ντάμπι. [Το μέλλον του Yuki] εξαρτάται καθαρά από την τελική του θέση στη βαθμολογία της Formula 2. Αν είναι μέσα στους πρώτους τέσσερις, θα πάρει τη superlicence. Αν βγει πέμπτος, ίσως χρειαστεί να κάνει μερικά FP1.
Πάντως δεν υπάρχει βιασύνη. Θα πάρει σύντομα την απόφαση η Red Bull και θα δούμε πώς θα πορευτούμε. Και πρέπει να τονίσω πως δεν παίζει κανένα ρόλο η Honda ή κάποιος άλλος σπόνσορας. Είναι καθαρά θέμα απόδοσης και μόνο. Παρόλο που είμαστε μια μικρή ομάδα δίπλα στη Red Bull, θέλουμε κι εμείς να έχουμε καλούς οδηγούς στο δυναμικό μας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” για την F1, με την ανάλυση του GP Εμίλια-Ρομάνια και τον σχολιασμό των τελευταίων εξελίξεων.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles