spot_img

Σαν σήμερα, 8 Νοεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1933 γεννήθηκε ο άσσος των μικρών κατηγοριών formula, Peter Arundell. Ο πολλά υποσχόμενος Βρετανός έκανε το ντεμπούτο του στην F1 το 1964 με τη Lotus και τερμάτισε τρίτος στους πρώτους δύο αγώνες του, στο Μονακό και την Ολλανδία. Παρά τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις, επισκιάστηκε από την μαγική οδήγηση του συμπατριώτη, θρύλου και ομόσταυλού του στη Lotus, Jim Clark.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1985, ο Masten Gregory άφησε την τελευταία του πνοή λόγω καρδιακής προσβολής, σε ηλικία 53 ετών. Έτρεξε σε 38 Grand Prix της F1 οδηγώντας μονοθέσια της Maserati, Cooper, Behra-Porsche, Lotus και BRM. Ο καλύτερος τερματισμός του ήταν μια δεύτερη θέση στην Πορτογαλία, το 1959. Ο Gregory είναι γνωστός για τη νίκη του στις 24 ώρες του Le Mans το 1965 – τότε είχε μοιραστεί μια Ferrari 250 LM με τον αείμνηστο Jochen Rindt. Αυτή ήταν και η τελευταία νίκη της ιταλικής φίρμας στον περιβόητο αγώνα αντοχής.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 7 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1992, ο Gerhard Berger κέρδισε το Grand Prix Αυστραλίας με τη McLaren-Honda, σε έναν αγώνα που σημαδεύτηκε από τη σύγκρουση μεταξύ Ayrton Senna και Nigel Mansell. Το βάθρο συμπληρώθηκε από τις δύο Benetton των Michael Schumacher και Martin Brundle. Αυτή ήταν η τελευταία νίκη για κινητήρα της Honda στην F1, μέχρι το Grand Prix Ουγγαρίας του 2006. Η McLaren έβαλε τέλος στην άκρως επιτυχημένη συνεργασία της με τη Honda και άλλαξε σε κινητήρες της Ford για το 1993. Επέστρεψε σε κινητήρες της ιαπωνικής φίρμας το 2015, με τη νέα συνεργασία ωστόσο να διαρκεί μόλις τρεις σεζόν και να μην αποδίδει καρπούς ούτε στο ελάχιστο.

Σαν σήμερα

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 2009, ο Dani Pedrosa κυριάρχησε στην πίστα Ricardo Tormo και πήρε τη νίκη στο Grand Prix της Βαλένθια για το MotoGP. Ο Ισπανός εκκίνησε τελικά από την pole position, καθώς ο Casey Stoner είχε ατύχημα στον γύρο προθέρμανσης και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι δύο αναβάτες της εργοστασιακής Yamaha, Valentino Rossi και Jorge Lorenzo.

Σαν σήμερα το 2015, ο Jorge Lorenzo κέρδισε το Grand Prix της Βαλένθια και κατέκτησε τον τρίτο του τίτλο στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP. Η μάχη του ωστόσο δεν ήταν εύκολη, καθώς έπρεπε να αντισταθεί στην πίεση των δύο αναβατών της Honda, Marc Marquez και Dani Pedrosa. Τελικά το βάθρο μονοπωλήθηκε από την ισπανική τριπλέτα, με τον Valentino Rossi να τερματίζει τέταρτος και να χάνει τον τίτλο από τον team-mate του για μόλις 6 βαθμούς.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles