spot_img

Σαν σήμερα, 9 Νοεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1953 γεννήθηκε ο άσσος των σπορ αυτοκινήτων και αυτοκινήτων τουρισμού, David Leslie. Ο Σκωτσέζος κατέκτησε τη Βρετανική Formula Atlantic το 1980 και επικεντρώθηκε στο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού της χώρας (BTCC). Κέρδισε συνολικά 9 αγώνες οδηγώντας για τις ομάδες των Vauxhall, Honda και Nissan κατά τη δεκαετία του ‘90. Επίσης αποδείχθηκε ικανότατος και στους αγώνες αντοχής, παίρνοντας διακρίσεις στην κατηγορία Group C2 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σπορ Αυτοκινήτων (WSC). Δυστυχώς έχασε τη ζωή του στις 30 Μαρτίου του 2008 σε ένα δυστύχημα με ιδιωτικό τζετ, μέσω του οποίου ταξίδευε στην πίστα του Nogaro ώστε να κάνει δοκιμές για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα GT3.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1969, ο αείμνηστος Bruce McLaren ολοκλήρωσε τη σεζόν για το πρωτάθλημα Can-Am, παίρνοντας τη νίκη στην πίστα του Texas με την επώνυμη McLaren M8B. Αυτή ήταν η 9η και τελευταία νίκη του Νεοζηλανδού σε αυτή τη διοργάνωση. Δυστυχώς σκοτώθηκε στην πίστα του Goodwood μερικές εβδομάδες αργότερα, λίγο πριν την έναρξη της σεζόν του 1970.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1974, η ομάδα της Matra πήρε την τελευταία της νίκη στο WSC, με τους Gérard Larrousse και Henri Pescarolo να κερδίζουν στις 6 ώρες του Kyalami με μια MS670C. Το γαλλικό δίδυμο κέρδισε για τέταρτη φορά στη σεζόν, αφήνοντας πίσω του έτερο αυτοκίνητο της ομάδας, το οποίο μοιράστηκαν οι Jean-Pierre Beltoise και Jean-Pierre Jarier.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 8 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα, το 2003, ο Petter Solberg κατέκτησε τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally (WRC) επικρατώντας στον τελευταίο σταθμό εκείνης της σεζόν: το Rally Μεγάλης Βρετανίας. Ο Νορβηγός οδηγός της Subaru βγήκε πρωτοπόρος στις 13 από τις 18 Ειδικές Διαδρομές και πήρε τη συνολική νίκη, αφήνοντας 43 δευτερόλεπτα πίσω του τον Sebastien Loeb της Citroen. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο teammate του Solberg, Tommi Mäkinen, ο οποίος έκλεισε και την καριέρα του στο WRC, μετά από 139 εμφανίσεις.

Σαν σήμερα

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα, επίσης το 2003, ο Matt Kenseth τερμάτισε τέταρτος στα 400 μίλια του Rockingham και κατέκτησε τον μοναδικό του τίτλο στη μεγάλη κατηγορία του NASCAR. Νικητής του αγώνα ήταν ο πρωταθλητής του 1988 και θρύλος του θεσμού, Bill Elliott. Αυτή ήταν και η τελευταία του νίκη, στην τελευταία του χρονιά ως βασικός οδηγός του θεσμού. Έκτοτε αγωνίστηκε μόνο σε σποραδικούς αγώνες, κλείνοντας την καριέρα του το 2018.

Σαν σήμερα το 2014, ο πρωταθλητής Marc Marquez κέρδισε το Grand Prix της Βαλένθια για το MotoGP, στην πίστα Ricardo Tormo. Ο αγώνας είδε τον Valentino Rossi να εκκινεί από την pole position, για πρώτη φορά μετά το GP Γαλλίας του 2010. Ωστόσο, ο άσσος της Honda ήταν αυτός που επικράτησε, αφήνοντας πίσω του τον “Γιατρό” της Honda για 3.5 δευτερόλεπτα. Το βάθρο ολοκλήρωσε ο έτερος Ισπανός αναβάτης της Honda, Dani Pedrosa. Ο αγώνας αυτός σήμανε και την επιστροφή της Suzuki μετά το 2011, η οποία συμμετείχε με τον Randy de Puniet. Το 2015 επέστρεψε ως μόνιμη εργοστασιακή ομάδα.

Σαν σήμερα, επίσης το 2014, ο Nico Rosberg κέρδισε το GP Βραζιλίας και μείωσε τη βαθμολογική του διαφορά από τον βασικό ανταγωνιστή και teammate, Lewis Hamilton. Ο Γερμανός της Mercedes εκκίνησε από την pole position και διατήρησε την πρωτοπορία του μέχρι το τέλος, κλείνοντας την ψαλίδα από τον Βρετανό στους 17 βαθμούς, με έναν αγώνα πλέον να απομένει.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles