spot_img

Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η παραμονή του Sainz στη Ferrari

Αυτή τη στιγμή είναι άγνωστη η παραμονή ή μη του Carlos Sainz στη Scuderia Ferrari, με τον Ισπανό να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

Το 2021 ο Carlos Sainz έκανε ντεμπούτο με τη Scuderia Ferrari ως teammate του Charles Leclerc. Ο Ισπανός έγινε κάτοικος Μαρανέλο έπειτα από δύο σεζόν με τη McLaren. Ως οδηγός της ιταλικής ομάδας έχει αποδείξει την αξία του ως ένας πολύ σταθερός και γρήγορος οδηγός.

Ο Sainz το 2024 μπαίνει στον τελευταίο χρόνο συμβολαίου με τη Ferrari. H πρόθεση του 29χρονου είναι να παραμείνει για πολλά ακόμη χρόνια οδηγός της ιταλικής ομάδας, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι δεδομένο.

Το 2023 ήταν ο μοναδικός οδηγός πέρα από τους Max Verstappen και Sergio Perez που κατέκτησε νίκη σε Grand Prix. Οι επιδόσεις του είναι σταθερές και γρήγορες, ωστόσο η Ferrari δεν είναι διατεθειμένη να στηρίξει το μέλλον της πάνω του.

Σύμφωνα με τη Gazzetta dello Sport, ο εκλεκτός οδηγός των Ιταλών είναι ο Charles Leclerc. Έτσι, ο Σάινθ δεν θα μπορέσει ποτέ αναλάβει το ρόλο του ηγέτη στη Scuderia.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, η Ferrari επιθυμεί μονοετή ανανέωση στο συμβόλαιο του Sainz, ενώ ο Ισπανός θέλει τουλάχιστον δύο χρόνια επέκταση στη μεταξύ τους συνεργασία. Αυτό συμβαίνει διότι στο τέλος του 2025 βγαίνουν στην αγορά μεγάλα ονόματα όπως ο Lando Norris της McLaren. Για το λόγο αυτό, έχουν «κολλήσει» οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Την ίδια ώρα, όλα δείχνουν πως η Ferrari προσφέρει «γη και ύδωρ» στον Charles Leclerc ώστε να επεκτείνει τη μεταξύ τους συνεργασία μετά και το τέλος του 2024.

Ο Sainz έχει συνδεθεί με την Audi. Η γερμανική εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία εξαγοράς της Sauber, την οποία ξέρουμε μέχρι σήμερα ως Alfa Romeo. Τα επόμενα δύο χρόνια η ελβετική ομάδα θα αγωνίζεται με την ονομασία Sauber μέχρι να μετονομαστεί σε Audi από το 2026.

Ακούστε την εκπομπή μας για τη Formula 1, Slipstream #131, με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι. Πατήστε εδώ για να την ακούσετε. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles