spot_img

Σημαντικές αλλαγές αναμένονται στο μονοθέσιο της McLaren

Η ομάδα της McLaren στοχεύει να βελτιώσει το μονοθέσιο του 2021 σε δυο βασικούς τομείς, ώστε να ανέβει επίπεδο αγωνιστικά.

Τις καλές επιδόσεις στην πίστα θέλει να συνεχίσει για μια ακόμη χρονιά η βρετανική ομάδα. Οι μηχανικοί προσπαθούν να προσαρμόσουν την αεροδυναμική βάση των νέων Τεχνικών Κανονισμών και παράλληλα να πραγματοποιήσουν αναβαθμίσεις. Κρίσιμη αλλαγή αποτελεί επιπλέον και η επιστροφή σε κινητήρα Mercedes, η οποία ευελπιστούν να βελτιώσει την ισχύ του μονοθεσίου.

Διαβάστε επίσης: Οι γυναίκες στην σημερινή F1Μέρος Β’

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, James Key, μιλάει εκτενέστερα για τις αδυναμίες του μονοθεσίου του 2020. Οι παρακάτω είναι τομείς που η ομάδα θέλει να αναβαθμίσει, με τη νέα MCL35M.

Ανέκαθεν το πιο δυνατό μας σημείο ήταν η ταχύτητα στις στροφές. Από την αρχή της σεζόν ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί σε στροφές με μεσαίες ή υψηλές ταχύτητες, όπως επίσης στα φρεναρίσματα και στις ευθείες. Γεγονός που μας βοήθησε πολύ σε κάποιες πίστες, όπως στην Αυστρία. Αναφορικά με τις αδυναμίες μας, σίγουρα πρέπει να βελτιώσουμε την ισχύ ειδικά στις στροφές χαμηλής ταχύτητας. Θα πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη ισορροπία και σταθερότητα.

Μην χάσετε σήμερα στις 18:00μμ την εκπομπή για την F1, “Slipstream”. Σας περιμένουμε με τα σχόλια και τις ερωτήσεις σας.

Τέλος, ο Key αναφέρθηκε σε μια από τις βασικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν μέσα στην αγωνιστική σεζόν του 2020. Συγκεκριμένα, το μονοθέσιο της McLaren MCL35, εμφάνιζε μεγάλη αστάθεια όταν βρισκόταν αντιμέτωπη με ισχυρούς ανέμους.

Από τα δεδομένα που συλλέγουμε παρατηρούμε ότι το μονοθέσιο, σε ορισμένες καιρικές συνθήκες, δεν αποδίδει το ίδιο καλά. Πρέπει να κατανοήσουμε γιατί συμβαίνει αυτό, κάτι το οποίο θα πάρει χρόνο. Εκεί ακριβώς θέλουμε να επικεντρωθούμε, ώστε να έχουμε μια πιο συστηματική απόδοση. Βέβαια, κάθε μονοθέσιο στην πίστα αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα, ειδικά αν αναλογιστούμε τις ταχύτητες και την κατεύθυνση του ανέμου. Πολλές φορές όμως, οι δυνάμεις του ανέμου είναι για εμάς πιο καθοριστικές σε κάποιες στροφές. Είναι σημαντικό επομένως να λύσουμε τα θέματα αυτά.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η McLaren το 2021 θα παραταχθεί με ένα νέο οδηγικό δίδυμο. Ο Daniel Ricciardo θα πλαισιώσει τον Lando Norris, σε ένα line-up φωτιά. Επιπλέον, η ομάδα θα επιστρέψει για πρώτη φορά από το 2014 στους κινητήρες της Mercedes.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” #35 της 19 Ιανουαρίου 2021.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles