spot_img

«Σκάνδαλο» χαρακτηρίζουν την ατιμωρησία των οδηγών της Red Bull

Τα συμβάντα της Σιγκαπούρης προκάλεσαν αναταραχές στο παρασκήνιο της Formula 1 λόγω των οδηγών της Red Bull Racing και των συμβάντων που προκάλεσαν. 

Στο Grand Prix Σιγκαπούρης είδαμε πρωτοφανείς αγωνιστικές καταστάσεις. Ο Carlos Sainz της Scuderia Ferrari κέρδισε τον αγώνα και «έσπασε» το σερί των Red Bull Racing και Max Verstappen. Το γεγονός αυτό είναι πρωτοφανές για το 2023 αν αναλογιστούμε πως η RB19 είναι με διαφορά το ταχύτερο μονοθέσιο του grid.

Ωστόσο υπήρξαν ορισμένες παρασκηνιακές εντάσεις κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου στη Μαρίνα Μπέι. Κύριο θέμα ήταν οι αποφάσεις των αγωνοδικών και ο τρόπος που διαχειρίστηκαν τα συμβάντα. Στο επίκεντρο ήταν αποφάσεις για τους οδηγούς της Red Bull Racing.

Στις κατατακτήριες δοκιμές ο Max Verstappen ήταν υπό εξέταση για τρία διαφορετικά συμβάντα, δύο παρεμποδίσεις και μία παραβίαση οδηγιών του Διευθυντή Αγώνα. Στην περίπτωση παρεμπόδισης του Logan Sargeant, δεν υπήρχε κάτι το μεμπτό, όμως σε αυτή του Yuki Tsunoda τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα: Ο Ολλανδός κατέστρεψε την προσπάθεια του Ιάπωνα της AlphaTauri.

Σε προηγούμενες περιπτώσεις έχουμε δει οδηγούς να δέχονται ποινή 3 θέσεων για τέτοια περιστατικά και 5 θέσεις εάν δημιουργηθεί μεγάλος κίνδυνος σύγκρουσης. Οι αγωνοδίκες ωστόσο έδωσαν επίπληξη στον Verstappen αντί για ποινή 3 θέσεων και ανέφεραν πως ο Ολλανδός δεν είχε έγκυρη ενημέρωση από τον αρχιμηχανικό του για το που βρισκόταν ο Τσουνόντα και πως εκπρόσωπος της AlphaTauri δεν πήγε στην ακρόαση για το συμβάν.

Δείτε τη νέα μας εκπομπή για τη Formula 1 on camera με την ανάλυση του Grand Prix Σιγκαπούρης.

Στο Grand Prix Μονακό, ο Charles Leclerc δέχθηκε ποινή 3 θέσεων στην εκκίνηση, σε μία ανάλογη περίπτωση με αυτή του Verstappen. Δηλαδή, δεν είχε έγκυρη ενημέρωση για το πού ήταν το μονοθέσιο που εμπόδισε. Ίδιο συμβάν, διαφορετικές αποφάσεις. Επιπρόσθετα, στον αγώνα της Ολλανδίας, ο Tsunoda δέχθηκε ποινή 3 θέσεων καθώς όπως είχαν σημειώσει τότε οι αγωνοδίκες, κινούνταν αχρείαστα αργά στην αγωνιστική γραμμή. Στην περίπτωση του Verstappen, ο Ολλανδός ήταν επίσης στην αγωνιστική γραμμή όταν κατέστρεψε το γύρο του Ιάπωνα. Ίδιο συμβάν, διαφορετικές αποφάσεις. Όσο για τις οδηγίες του Διευθυντή Αγώνα, έχουμε δει στο παρελθόν να επιβάλλονται ποινές και όχι επιπλήξεις σε όσους δεν τις τηρούσαν, σε αντίθεση με τη Σιγκαπούρη.

Επιπλέον στον αγώνα ο Sergio Perez εμβόλισε τον Tsunoda στον πρώτο γύρο και τον οδήγησε σε εγκατάλειψη, ενώ προς το τέλος του αγώνα έκανε το ίδιο με τον Alex Albon. Ο οδηγός της Williams κατέληξε στις μπαριέρες και εκτός βαθμών και στον ασύρματο χαρακτήρισε «βρόμικο» τον συναθλητή του. Για το συμβάν με τον Albon ο Perez δέχθηκε μια ανούσια ποινή 5 δευτερολέπτων στο συνολικό του χρόνο, κάτι που δεν επηρέασε τη θέση του στην κατάταξη.

Σύμφωνα με το AMuS, αρκετές ομάδες της Formula 1 είναι δυσαρεστημένες με την εύνοια που έχει η Red Bull Racing και ζητούν εξηγήσεις. Μάλιστα, ορισμένες μίλησαν για «σκανδαλώδεις» αποφάσεις των αγωνοδικών που ευνόησαν το τριήμερο τους Φερστάπεν και Πέρεζ. Μάλιστα, στο περιθώριο του Grand Prix Ιαπωνίας, έγινε συζήτηση με την FIA σχετικά με τις αποφάσεις της Σιγκαπούρης, καθώς δεν υπάρχει συνοχή στις αποφάσεις των αγωνοδικών σε παρόμοια συμβάντα.

Μένει να δούμε αν το θέμα θα πάρει επιπλέον διαστάσεις, καθώς οι ομάδες δεν έχουν τοποθετηθεί δημοσίως για τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις των αγωνοδικών στη Σιγκαπούρη.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles