spot_img

Στα «μαχαίρια» οι οδηγοί με την FIA μετά την Ιαπωνία

Ο Sam Bird, περιμένει οι οδηγοί της Formula 1 θα εναντιωθούν συντονισμένα στη FIA στη συνάντησή τους στο ερχόμενο αγωνιστικό τριήμερο, μετά το συμβάν με το γερανό στο GP Ιαπωνίας.

Η FIA δέχθηκε δριμύτατη κριτική στο GP Ιαπωνίας, όταν μπήκε το όχημα που μεταφέρει τα ακινητοποιημένα μονοθέσια στην πίστα για να απομακρύνει την F1-75 του Carlos Sainz. Αυτό συνέβη, ωστόσο, ενώ οι υπόλοιποι οδηγοί περνούσαν σε κοντινή απόσταση από το σημείο αυτό, ενώ παράλληλα η δυνατή βροχή είχε περιορίσει την ορατότητά τους σε μεγάλο βαθμό. Αμέσως ξύπνησαν οι εφιαλτικές μνήμες από το ατύχημα που στοίχισε τη ζωή στο Jules Bianchi 8 χρόνια νωρίτερα στην ίδια πίστα, με παρόμοιες συνθήκες. Χαρακτηριστικό ήταν και το onboard πλάνο του Pierre Gasly, ο οποίος ήταν εμφανώς τρομαγμένος, καθώς πέρασε κοντά από το όχημα, ενώ δεν μπορούσε να το δει εγκαίρως και να το αποφύγει, εάν χρειαζόταν.

Ο οδηγός της Formula E, Sam Bird, μίλησε για το εν λόγω ζήτημα στο podcast Chequered Flag και εκτιμά πως οι οδηγοί θα αντιδράσουν έντονα για ό,τι συνέβη στο GP Ιαπωνίας, όπου ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

«Δε θα ήθελα να είμαι ένας από τους αγωνοδίκες στο Austin (GP ΗΠΑ, επόμενο αγωνιστικό τριήμερο). Ο λόγος είναι πως όλοι οι οδηγοί θα είναι πολύ εκνευρισμένοι για αυτό που συνέβη και το λόγο που συνέβη και θα ζητήσουν αλλαγές και να αντιμετωπιστεί επισήμως το ζήτημα. Ελπίζω πως η FIA θα εκδώσει ανακοίνωση με την οποία θα προσεγγίσει το πρόβλημα και θα το επικοινωνήσει. Εάν νομίζουν πως το να επιβάλλουν ποινή στον Pierre Gasly θα σταματήσει τις αντιδράσεις, κάνουν μεγάλο λάθος. Νομίζω πως όλοι, τόσο αυτοί που βρίσκονταν στην πίστα εκείνη την ημέρα, όσο και η κοινότητα των οδηγών αγώνων ταχύτητας, αξίζουμε μία απάντηση στο γιατί συνέβη αυτό. Επίσης, πρέπει να μάθουμε το λόγο που συνέβη αυτό και τι ενέργειες θα γίνουν, ώστε να υπάρξουν αλλαγές που να ενισχύουν την ασφάλεια των οδηγών από εδώ και πέρα».

Αυτό που συνέβη με το όχημα που μεταφέρει τα μονοθέσια εκτός πίστας στο GP Ιαπωνίας ήταν ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό, παρόλο που δεν είχε τις ίδιες αρνητικές συνέπειες με ό,τι συνέβη στο Jules Bianchi το 2014. Το ατύχημα που στοίχισε τη ζωή στο νεαρό Μονεγάσκο οδήγησε την FIA στο να λάβει πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας για τα επόμενα χρόνια στη Formula 1. Η παράλειψη της τήρησής τους στο GP Ιαπωνίας το 2022 εξόργισε την κοινότητα του αθλήματος, μόνο στη σκέψη πως αυξήθηκε ο κίνδυνος να συμβεί κάτι ανάλογο με τον «εφιάλτη» στην ίδια πίστα 8 χρόνια νωρίτερα.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Ιαπωνίας και την παραβίαση Budgeτ Cap από τη Red Bull. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles