spot_img

MotoGP Αυστραλία FP1&2: Κυρίαρχος o Zarco

O Johann Zarco ήταν ο πρωταγωνιστής την πρώτη ημέρα του αγώνα του MotoGP στην Αυστραλία, κυριαρχόντας στις ελεύθερες δοκιμές. 

Το MotoGP επέστρεψε στην Αυστραλία και στη διάσημη πίστα Phillip Island για πρώτη φορά μετά το 2019. Παρότι η πρόγνωση του καιρού έλεγε για βροχές την Παρασκευή, την πρώτη ημέρα του αγωνιστικού 3ημέρου, τελικά οι αναβάτες συνάντησαν μια ως επί το πλείστον στεγνή πίστα, όταν βγήκαν σε αυτήν για το FP1. Υπήρχαν ωστόσο και κάποια σημεία που ήταν ακόμα βρεγμένα, από τη χθεσινή βροχή που είχε μετατρέψει κάποια τμήματα του σιρκουί σε λίμνη.

Έτσι, ιδιαίτερα το πρωί οι χρόνοι κρατήθηκαν ψηλά, καθώς εκτός από τα βρεγμένα κομμάτια στην πίστα και η θερμοκρασία ήταν ιδιαίτερα χαμηλή. Ο αναβάτης όμως που έδειξε να αντιμετωπίζει καλύτερα τις συνθήκες ήταν ο Ζοάν Ζαρκό της Pramac Ducati. Ο Γάλλος σημείωσε τον καλύτερο χρόνο τόσο στο FP1 όσο και στο FP2, μερικές ώρες αργότερα, με τις συνθήκες στην πίστα να έχουν βελτιωθεί.

Πολύ καλή παρουσία είχε και ο Μάρκο Μπεζέκι με την Ducati της VR46, ο οποίος ολοκλήρωσε την ημέρα στη 2η θέση της συνδυασμένης κατάταξης. Η μίνι-έκπληξη ήρθε από τον Πολ Εσπαργκαρό, ο οποίος σε έναν από τους τελευταίους αγώνες του με τη Repsol Honda σημείωσε τον 3ο χρόνο της ημέρας, μπροστά από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Φάμπιο Κουαρταραρό της Yamaha, που ήταν 4ος.

Αρκετά δυνατά ξεκίνησαν οι δύο Aprilia, με τον Μάβερικ Βινιάλες στην 5η θέση και τον Αλέιξ Εσπαργκαρό στην 7η. Οι δύο Ισπανοί έχουν ανάμεσά τους, στην 6η θέση, τον Μαρκ Μάρκεθ με τη δεύτερη Repsol Honda. Ο Πέκο Μπανάια της εργοστασιακής Ducati μόλις στα τελευταία δευτερόλεπτα του FP2 κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του και να ανέβει στην 8η θέση ενώ τη 10άδα συμπλήρωσαν οι Ενέα Μπαστιανίνι και Χόρχε Μαρτίν, αμφότεροι με μοτοσικλέτες της Ducati.

Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Μιγκέλ Ολιβέιρα με την ΚΤΜ έμεινε στην 11η θέση ενώ ο τοπικός ήρωας Τζακ Μίλερ με την εργοστασιακή Ducati ολοκλήρωσε την ημέρα μόλις στη 13η θέση της γενικής κατάταξης.

Η δράση στην Αυστραλία θα συνεχιστεί με το FP3 το πρωί του Σαββάτου, όπου καθώς δεν προβλέπεται βροχή αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα γκρουπ που θα πάρουν μέρος στο Q1 και στο Q2 των κατατακτήριων δοκιμών.

Αποτελέσματα FP1 & FP2 (Συνδυασμένα)

fp

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles