spot_img

Στα ύψη οι μισθοί των οδηγών της F1 – Ποιος είναι στην κορυφή

Οι μισθοί των οδηγών της F1 αποκαλύφθηκαν για το 2024 και έχουμε έναν ξεκάθαρο νικητή, αλλά όχι για πολύ ακόμη.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει τους μισθούς των οδηγών της Formula 1 να αυξάνονται κατακόρυφα. Η δημοφιλία του σπορ και τα έσοδα των ομάδων έχουν οδηγήσει σε συμβόλαια που ακόμη και στην αρχή της χιλιετίας ήταν σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Οι οδηγοί επιθυμούν παχυλούς μισθούς πλέον για τις υπηρεσίες τους και όσα περισσότερα μηδενικά τους προσφέρονται, τόσο καλύτερα γι’ αυτούς. Είναι πλέον και θέμα πρεστίζ διότι όσο μεγαλύτερος ο μισθός τόσο μεγαλύτερη και η απήχηση στα social media.

Ποιος είναι όμως ο πρωταθλητής στους μισθούς για το 2024; Σύμφωνα με το racingnews365, o Max Verstappen παίρνει κι εδώ την πρωτιά και μάλιστα με διαφορά από τον δεύτερο Lewis Hamilton. Το εν λόγω δημοσίευμα ξεκαθαρίζει πως πρόκειται αυστηρά για το ποσό που λαμβάνουν από τις ομάδες και μόνο και δεν περιλαμβάνονται μπόνους ή αμοιβές από χορηγούς.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση των χειμερινών δοκιμών του Μπαχρέιν και τις προβλέψεις μας για τη νέα σεζόν. Ακούστε τη στο παρακάτω βίντεο.

Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing λαμβάνει ετησίως 55 εκατομμύρια ευρώ, 10 εκατομμύρια περισσότερα από τον Βρετανό της Mercedes-AMG. Τρίτος στη λίστα είναι ο Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari με απολαβές της τάξης των 34 εκατομμυρίων ευρώ.

Στις 5 πρώτες θέσεις βρίσκονται επίσης οι Lando Norris και George Russell, οι οποίοι χάρη στα νέα τους συμβόλαια ξεπέρασαν τον Φερνάντο Αλόνσο. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως δύο οδηγοί στον «πάτο» της λίστας λαμβάνουν από 1 εκατομμύριο ευρώ ετησίως.

Δείτε παρακάτω τη λίστα μισθών των οδηγών της Formula 1 σε ευρώ για το 2024.

Max Verstappen 55 εκατ.
Lewis Hamilton 45 εκατ.
Charles Leclerc 34 εκατ.
Lando Norris 20 εκατ.
George Russell 18 εκατ.
Fernando Alonso 18 εκατ.
Sergio Perez 14 εκατ.
Carlos Sainz 12 εκατ.
Valtteri Bottas 10 εκατ.
Daniel Ricciardo 7 εκατ.
Esteban Ocon 6 εκατ.
Pierre Gasly 6 εκατ.
Oscar Piastri 6 εκατ.
Kevin Magnussen 5 εκατ.
Alex Albon 3 εκατ.
Lance Stroll 3 εκατ.
Nico Hulkenberg 2 εκατ.
Zhou Guanyu 2 εκατ.
Yuki Tsunoda 1 εκατ.
Logan Sargeant 1 εκατ.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles