spot_img

Στο Portimao θα πέσει η αυλαία του φετινού MotoGP

Πριν από λίγες ώρες οριστικοποιήθηκε η προσθήκη ενός ακόμη “σταθμού” για το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα του MotoGP, σε μια πολύ ξεχωριστή πίστα.

Συγκεκριμένα, τα αρμόδια σώματα της FIM, IRTA και Dorna Sports ανακοίνωσαν πως ο νέος αγώνας που θα προστεθεί στο φετινό καλεντάρι θα πραγματοποιηθεί στην πίστα Autodromo Internacional do Algarve. Η πορτογαλική πίστα, η οποία υπήρξε ως «ρεζέρβα» στο πρόγραμμα από το 2017, θα φιλοξενήσει τον τελευταίο αγώνα της σεζόν, με την ημερομηνία διεξαγωγής του αγωνιστικού τριημέρου να τοποθετείται στο διάστημα 20-22 Νοεμβρίου.

Έχοντας αποτελέσει σταθερό πεδίο δοκιμών για πολλές αγωνιστικές ομάδες και φιλοξενήσει πολλούς αγώνες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike (κι όχι μόνο), η πίστα του Portimao έχει αγαπηθεί από αρκετούς οδηγούς για τις στροφές υψηλής ταχύτητας, οι οποίες χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερες υψομετρικές διαφορές.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το MotoGP θα επιστρέψει στην Πορτογαλία για πρώτη φορά μετά το 2012 και την πίστα του Estoril, με την προσθήκη αυτή να χαροποιεί αρκετά πρόσωπα. Ο Miguel Oliveira της KTM πρόκειται να γίνει ο πρώτος Πορτογάλος που θα αγωνιστεί εντός έδρας στην μεγάλη κατηγορία.

Παρακάτω παρατίθενται οι δηλώσεις των προέδρων/τεχνικών διευθυντών της FIM, της πίστας του Portimao και της Dorna Sports:

Jorge Viegas – Πρόεδρος της FIM

Είμαι πολύ περήφανος που το MotoGP θα επιστρέψει στη χώρα μου, για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς την Dorna, τους υπεύθυνους της πίστας Algarve και την Ομοσπονδία Μοτοσικλετιστών της Πορτογαλίας που έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εξασφαλιστούν οι συνθήκες για να κλείσει το φετινό Πρωτάθλημα στην Πορτογαλία.

Paulo Pinheiro – CEO της πίστας Autódromo Internacional do Algarve

Θεωρείται εξαιρετικό επίτευγμα για την ομάδα μας να φιλοξενήσουμε επιτέλους έναν αγώνα MotoGP στην πίστα μας. Η παρουσία του Miguel Oliveira στο grid θα δώσει εξαιρετική ώθηση στον αγώνα κι ελπίζουμε πως η έκβαση της μάχης για το πρωτάθλημα θα κριθεί εδώ. Προς το παρόν εξετάζουμε το ενδεχόμενο να φιλοξενήσουμε θεατές στον αγώνα μας. Θα ξεκινήσουμε με ένα σύνολο 30.000 θεατών και μετά θα αποφασίσουμε με την Dorna και τις υγειονομικές αρχές για τα επόμενα στάδια. Δεν μπορούμε να σας εκφράσουμε πόσο χαρούμενοι είμαστε που θα έχουμε αυτόν τον αγώνα.

Carmelo Ezpeleta – CEO της Dorna Sports

Είναι σπουδαία νέα για μας, το Portimao ήταν στη διάθεσή μας από το 2017 σε περίπτωση κάποιας ακύρωσης αγώνα κι έτσι ήμασταν διαρκώς σε επικοινωνία με τους αρμόδιους. Βρισκόμασταν εδώ για το Πρωτάθλημα Superbike και νομίζω πως είναι μια φανταστική ευκαιρία για μας, ειδικά με την ανακαίνιση της ασφάλτου που θα πραγματοποιηθεί μετά τον αγώνα του Superbike. Η Πορτογαλία έχει μια μακρά ιστορία στο σπορ κι έχει προσφέρει κάποιες ιστορικές μονομαχίες στην πίστα του Estoril. Είναι πολύ καλό για μας που έχουμε την ευκαιρία να επιστρέψουμε εκεί, ειδικά τώρα που συμμετέχει ο Miguel Oliveira.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles