spot_img

Περισσότεροι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση “Racing Point”

Παρά την τιμωρία που δέχτηκε η Racing Point, η Renault και η Ferrari θα προβούν σε άσκηση έφεσης στην τιμωρία αυτή, κάτι που δεν θα πράξουν όπως προόριζαν οι ομάδες των McLaren και Williams.

Λίγο πριν το ξεκίνημα του τριημέρου για το Grand Prix 70ής Επετείου, οι αγωνοδίκες της FIA επισημοποίησαν την τελική τους απόφαση, σχετικά με την καταγγελία της Renault προς τη Racing Point για παράνομη αντιγραφή του συστήματος φρένων της RP20 από την περσινή Mercedes W10. Η βρετανική ομάδα τιμωρήθηκε με πρόστιμο €400.000 και αφαίρεση 15 βαθμών από την συγκομιδή της στη βαθμολογία των κατασκευαστών.

Παρά την τιμωρία αυτή και το γεγονός πως τα πίσω φρένα της RP20 κρίθηκαν αθέμιτα, η FIA έδωσε το ελεύθερο στην ομάδα να διατηρήσει το ίδιο σύστημα έως το τέλος της φετινής σεζόν και τόνισε πως οι αγωνιστικοί κανονισμοί του 2021 θα αποσαφηνιστούν, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο «εξάπλωσης» του φαινομένου ολοκληρωτικής αντιγραφής μονοθεσίων.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Οι παραπάνω εξελίξεις δεν φάνηκε να ικανοποιούν αρκετούς, με την Renault και τη Ferrari να αποφασίζουν τελικά να μην παρατήσουν την υπόθεση και να ασκήσουν έφεση στην τιμωρία. Οι αρχικές χρονικές προθεσμίες που δόθηκαν από τη FIA για κατάθεση ενδεχόμενων ενστάσεων στην τελική απόφαση βρήκαν –πέρα από τις δύο προαναφερθείσες ομάδες– την Racing Point, τη McLaren και τη Williams να προγραμματίζουν έφεση. Η υπόθεση φαίνεται πως θα εκδικαστεί στο Διεθνές Εφετείο, με τις δύο τελευταίες ομάδες τελικά να αποσύρουν την ένστασή τους, αφήνοντας τις Ferrari, Renault και Racing Point μόνες στην εξίσωση.

Η McLaren διευκρίνισε πως δεν θα αποκομίσει κάτι με το να διατηρηθεί ενεργή στην υπόθεση καθώς ήδη υπάρχουν δύο ομάδες που επιζητούν την επανεξέτασή της, τονίζοντας πάντως πως θα ακολουθήσει την πορεία της με ενδιαφέρον. Η Williams από την πλευρά της ακολούθησε μια ακόμα πιο αποστασιοποιημένη προσέγγιση, δηλώντας πως οι ενέργειες της FIA για τους πιο σαφείς κανονισμούς του 2021 βρίσκουν σύμφωνη τη φιλοσοφία τη ομάδας.

McLaren

Η ομάδα αποφάσισε να μην προβεί σε έφεση της απόφασης της FIA σχετικά με την διαμαρτυρία της Renault κατά της Racing Point. Αποδέχεται τις αποφάσεις των αγωνοδικών και είναι πεπεισμένη πως η FIA θα ξεκαθαρίσει περαιτέρω τους τεχνικούς/αγωνιστικούς κανονισμούς του 2021, ώστε να προστατευτεί η ταυτότητα της F1 ως ένα πρωτάθλημα στο οποίο όλες οι ομάδες αποτελούν αυτοδύναμα αγωνιστικά σύνολα, κι όχι ως ένα πρωτάθλημα που περιλαμβάνει μονοθέσια-αντιγραφές από άλλους ανταγωνιστές.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, καθώς και το σύνολο των παραγόντων που επηρεάζουν, η McLaren δεν θα ασκήσει έφεση στην εκδίκαση της υπόθεσης. Επιπλέον, σέβεται την επιλογή της Ferrari και της Renault και θα ακολουθήσει τις εξελίξεις με ενδιαφέρον.

Renault

Έχουμε επιβεβαιώσει την επιλογή μας να ασκήσουμε έφεση στην απόφαση των αγωνοδικών σχετικά με φρένα της Racing Point. Μέσα στο μεσοδιάστημα θα συνεχίσουμε να είμαστε σε επαφή με τη FIA κι όλους τους αρμόδιους, ώστε να διαμορφώσουμε μια βάση ενός σύνολου κανονισμών, που θα εξασφαλίζουν πως όλες οι ομάδες του 2021 θα εξελίξουν μόνες τους τα αεροδυναμικά τους πακέτα.

Williams

Πιστεύουμε πως η απόφαση της FIA να απαγορεύσει την ολοκληρωτική αντιγραφή μονοθεσίων από το 2021 κι έπειτα μας καθησυχάζει, κι επαναπροσδιορίζει το ρόλο κάθε κατασκευαστή στο σπορ, έναν ρόλο που αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ταυτότητάς του καθώς και της γενικότερης φιλοσοφίας της ομάδας μας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles