spot_img

Σύντομα η τιμωρία της Aston Martin για το budget cap

Η Aston Martin βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την FIA καθώς δεν ακολούθησε τις διαδικαστικές προϋποθέσεις του budget cap και σύντομα αναμένουμε να ανακοινωθεί η επίσημη ποινή.

Τις τελευταίες εβδομάδες τα βλέμματα αναφορικά με τις παραβιάσεις του budget cap έχουν στραφεί αποκλειστικά στην Red Bull Racing, η οποία υπερέβη το επιτρεπόμενο όριο δαπανών στην σεζόν που ανέρχεται στα 145 εκατομμύρια το 2021. Δεν είναι όμως η μοναδική ομάδα που δεν τήρησε πλήρως τις προϋποθέσεις.

Σε αντίθεση με την αυστριακή ομάδα, η Aston Martin έμεινε εντός του επιτρεπόμενου ορίου δαπανών και όπως φημολογείται το ζήτημα αφορά το φορολογικό πλαίσιο της ομάδας. Ακόμα δεν υπάρχει έγκυρη πληροφόρησης επί του θέματος και όπως τόνισε και ο της ομάδας, Mike Krack, δεν θα υπάρξουν περεταίρω ανακοινώσεις από την μεριά τους μέχρι έρθουν στην τελική συμφωνία με την FIA.

«Είμαστε σε επικοινωνία με την FIA αλλά θα προτιμούσα να έχουμε υπογράψει την επίσημη συμφωνία πριν είμαστε σε θέση να μπούμε σε λεπτομέρειες. Θα υπάρχει δελτίο τύπου από την FIA νομίζω το οποίο θα έχει συμφωνηθεί από εμάς. Οπότε θα υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες τις ερχόμενες μέρες. Το πλαίσιο των κανονισμών είναι αρκετά περίπλοκο. Πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά στο μέλλον, ώστε να μην έχουμε ξανά παρόμοια προβλήματα. το πιο σημαντικό στην τελική όμως είναι ότι δεν ξεπεράσαμε το όριο, όλα τα υπόλοιπα είναι καθαρά διαδικαστικά».

Στην συνέχεια ο Krack υπογράμμισε πως η υπόθεση της Red Bull είναι τελείως διαφορετική με αυτή της Aston Martin. Η ομάδα ήταν σε στενή επικοινωνία με την ομοσπονδία κατά την διάρκεια του Grand Prix Η.Π.Α. και όπως όλα δείχνουν θέλουν να διευθετήσουν το θέμα όσο το δυνατό πιο άμεσα.

«Είναι δυο τελείως ξεχωριστά πράγματα. Θέλουμε το θέμα τα τελειώσει γρήγορα και η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική αφού δεν είχαμε υπέρβαση στα έξοδά μας. Πιστεύω είμαστε πολύ κοντά στη συμφωνία αλλά δεν μπορώ να πως ακριβώς πότε θα λήξει το ζήτημα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #100 με καλεσμένο τον Πάνο Σεϊτανίδη.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles