spot_img

Οι μάχες «θρίλερ» στο πρωτάθλημα κατασκευαστών

Η φετινή σεζόν της Formula 1 πλησιάζει στο τέλος της και το Automotonews σας παρουσιάζει τις μάχες στην κατάταξη των κατασκευαστών για τους τελευταίους 3 αγώνες.

Με τρεις αγώνες να απομένουν για το τέλος της φετινής σεζόν της F1, έχουμε αρκετά ανοικτά μέτωπα στο πρωτάθλημα κατασκευαστών ανάμεσα σε έξι ομάδες. Στον πιο πρόσφατο αγώνα του φετινού Πρωταθλήματος της Formula 1, το GP ΗΠΑ, η Red Bull Racing εξασφάλισε τον 5ο Τίτλο στη σύντομη ιστορία της στο άθλημα, επιστρέφοντας στην κορυφή στους κατασκευαστές για πρώτη φορά μετά το 2013. Πέραν της πρώτης θέσης, όμως, οι υπόλοιπες δεν έχουν εξασφαλιστεί, με το grid να χωρίζεται σε 4 ανοιχτά «μέτωπα». Το ένα από αυτά δεν έχει ιδιαίτερη μάχη, όμως τα υπόλοιπα τρία παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και είναι πιθανό να συνεχιστούν οι μάχες μέχρι τον τελευταίο αγώνα.

Ξεκινώντας από τις υψηλότερες θέσεις της κατάταξης, η μάχη για τη 2η θέση τυπικά είναι ανοιχτή, όμως το προβάδισμα που έχει η Scuderia Ferrari έναντι της Mercedes-AMG ανέρχεται στους 53 πόντους και φαντάζει αρκετά ασφαλές. Βέβαια, τίποτα δε θεωρείται δεδομένο με την ιταλική ομάδα, όμως μοιάζει αδύνατο να ανατραπεί η διαφορά στους τρεις τελευταίους αγώνες.

Προχωράμε, από εκεί και πέρα, στις πιο ουσιαστικές μάχες του Πρωταθλήματος κατασκευαστών. Αρχικά, η 4η θέση παίζεται μεταξύ της Alpine και της McLaren, με τη γαλλική ομάδα να προηγείται με 6 πόντους (144-138). Οι ανατροπές ανάμεσα στους δύο ανταγωνιστές είναι αρκετές, με το μεγαλύτερο μειονέκτημα, ίσως, για τη McLaren να έχει να κάνει με τη γενικότερη απόδοση του Daniel Ricciardo. Η ομάδα με έδρα το Woking έχει ήδη κερδίσει μία δικαστική «μάχη» απέναντι στην Alpine, καθώς της πήρε μέσα από τα χέρια τον Oscar Piastri για το 2023.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με καλεσμένο τον Πάνο Σεϊτανίδη.

Στις πιο πίσω θέσεις, ενδιαφέρουσα είναι η μάχη για την 6η θέση, την οποία κατέχει οριακά η Alfa Romeo με 52 πόντους και την Aston Martin να βρίσκεται ένα πόντο πίσω. Η τελευταία προέρχεται από αντεπίθεση στους πρόσφατους αγώνες, με το Sebastian Vettel να είναι ιδιαίτερα ανεβασμένος. Τελευταίο ανοιχτό «μέτωπο» στο Πρωτάθλημα κατασκευαστών είναι αυτό της 8ης θέσης. Εκεί πέρα, η Haas βρίσκεται στους 38 βαθμούς, με την Alpha Tauri να έπεται στους 36.

Από εκεί και πέρα, στο Πρωτάθλημα οδηγών το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εντοπίζεται στη 2η θέση και τη μάχη ανάμεσα στους Charles Leclerc και Sergio Perez. Παράλληλα, ο Πρωταθλητής Max Verstappen χρειάζεται μία πρώτη θέση για να ξεπεράσει το ρεκόρ με τις περισσότερες νίκες για έναν οδηγό σε μία σεζόν. Αυτή τη στιγμή ο Ολλανδός έχει 13 και έχει ισοφαρίσει την επίδοση των Michael Schumacher (2004) και Sebastian Vettel (2013).

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles