spot_img

Τα γεγονότα της Αυστραλίας αλλοιώνουν το DNA της Formula 1

Ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, Toto Wolff, τόνισε πως η FIA πρέπει άμεσα να κάνει πιο σαφές το πλαίσιο κανονισμών καθώς επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την διεξαγωγή των αγώνων.

Μετά τα περιστατικά του Grand Prix Άμπου Ντάμπι στο… ανατρεπτικό φινάλε της Formula 1 για το 2021, πολλοί θα θεωρούσαν ότι τα προβλήματα σχετικά με την ασάφεια των κανονισμών. Στο Grand Prix Αυστραλίας όμως το περασμένο αγωνιστικό τριήμερο επικράτησε το απόλυτο χάος με περισσότερες διακοπές με κόκκινη σημαία και από αγώνα σε circuit πόλης.

Για την Mercedes-AMG ο αγώνας άφησε ανάμεικτα συναισθήματα. Ενώ μετά από καιρό η W14 E-Performance φάνηκε να έχει αρκετά ανταγωνιστικό, και ο Lewis Hamilton σημείωσε το πρώτο του βάθρο στη σεζόν, ο George Russell εγκατέλειψε τον αγώνα με πρόβλημα στον κινητήρα. Ο νεαρός Βρετανός μάλιστα έκανε τρομερή εκκίνηση και προσπέρασε τον Max Verstappen στην πρώτη στροφή της πίστας. Μετά την εγκατάλειψη του Alexander Albon και με καθεστώ αυτοκινήτου ασφαλείας ο Russell κλήθηκε στα pits για αλλαγή ελαστικών και έπεσε στην 7η θέση. Η στρατηγική αυτή απόφαση πήγε στράφι όταν στον ίδιο γύρο οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να διακοπεί ο αγώνας με κόκκινη σημαία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλή της ομάδας, Toto Wolff, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να προβλέψουν τα όσα ακολούθησαν στην πίστα του Άλμπερτ Παρκ.

«Δεν προβλέψαμε καμία από τις κόκκινες σημαίες που βγήκαν στον αγώνα. Ναι μεν η επανεκκίνηση προσφέρει περισσότερο ενδιαφέρον και δράση, αλλά πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πότε πρέπει να εφαρμοστεί κόκκινη σημαία, αυτοκίνητο ασφαλείας ή εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας (VSC). Για τα περιστατικά του αγώνα θα μπορούσε να είχαν εφαρμοστεί και τα δυο».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #111 με την ανάλυση του Grand Prix Αυστραλίας. 

Ο αγώνας μετά από συνολικά τρεις εκκινήσεις από στάση ολοκληρώθηκε με τα μονοθέσια να βγαίνουν στην πίστα για ένα και μονάχα γύρο, με το αυτοκίνητο ασφαλείας να αντικρίζει πρώτο την καρό σημαία. Ο Wolff υποστηρίζει ότι το πρόβλημα δεν είναι στις επανεκκινήσεις, αλλά στον τρόπο με τον οποίο αποδίδονται οι κανονισμοί.

«Προσωπικά λατρεύω τις επανεκκινήσεις. Όταν όμως έρχονται από το πουθενά και δεν ξέρεις γιατί, τότε χάνεται λίγο η μαγεία. Εννοείται είμαι υπέρ να προσφέρουμε θέαμα, το βιβλίο κανονισμών όμως είναι στο DNA του αθλήματος και το διαμορφώνει άμεσα. Είναι όμως αναγκαίο να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα».

Δείτε το εντυπωσιακό Νυχτερινό Grand Prix Μονακό για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles