spot_img

H Audi στρατολογεί κόσμο από άλλες ομάδες

Οι ετοιμασίες συνεχίζονται για την Audi Sport, καθώς η γερμανική ομάδα παίρνει κόσμο από άλλες ομάδες της Formula 1, στην οποία σκοπεύει να πρωταγωνιστήσει από το 2026. 

Μπορεί να έχουμε αρκετές ομάδες που δηλώνουν ενδιαφέρον για να μπουν στη Formula 1 τα επόμενα χρόνια (Formula Equal, Andretti, Hitech κ.α.) και σημαντικά brands που θέλουν να εισέλθουν στο χορό με εμπορική εμπλοκή (Cadillac, Ford), όμως από πλευράς κατασκευαστών, αφού το πλάνο της Honda είναι ακόμα θολό, μόνο μία εταιρεία έχει ανακοινώσει τη συμμετοχή της.

Ο λόγος για την Audi που μπαίνει με φόρα το 2026 ως κατασκευαστής υβριδικών μηχανών αλλά και με εργοστασιακή ομάδα αφού έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία εξαγοράς της Sauber Motorsport. Όταν ολοκληρωθεί αυτή και γνωστοποιηθεί και τελικά αν θα είναι στο 100% της ελβετικής ομάδας ή σε μικρότερο ποσοστό, η έδρα θα είναι στο Χίνβιλ της Ελβετίας.

Όμως όπως η Mercedes φτιάχνει σασί στο Μπράκλεϊ και κινητήρες στο Μπρίξγουορθ ή αντίστοιχα η Alpine μοιράζει εργασίες σε Ένστον και Βιρί-Σατιγιό, έτσι και η Audi θα έχει διπλή βάση. Η ομάδα στην Ελβετία και οι υβριδικές μηχανές στην έδρα της Audi Sport, στο Νόιμπουργκ της Γερμανίας.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #111 με την ανάλυση του Grand Prix Αυστραλίας. 

Εκεί έχουν ήδη σηκώσει μανίκια και σε πρώτη φάση, ξεκίνησαν την αναδιοργάνωση του προσωπικού. Περισσότερα για αυτή, είπε στο f1planet.com ο CEO του προγράμματος Audi Formula Racing, Adam Baker.

«Σχετικά με το έμψυχο δυναμικό, αυτό που πρέπει να αναγνωρίσουμε είναι πως το project της Audi Sport εδώ στο Νόιμπουργκ για την F1, αποτελεί ένα σημαντικό εγχείρημα μεταμόρφωσης. Πήραμε περισσότερα από 200 άκρως καταρτισμένα στελέχη της Audi Sport και τα εντάξαμε στο πρόγραμμα της Formula 1. Αυτό προφανώς αποτελεί σημαντική ώθηση στο ξεκίνημά μας. Παράλληλα, στην ευρύτερη περιοχή έχουμε πρόσβαση σε χιλιάδες ειδικούς στον τομέα της τεχνολογίας και που εργάζονται στην αυτοκινητοβιομηχανία, είτε δουλεύοντας για την Audi, είτε για τους προμηθευτές της».

Όμως όπως τόνισε ο Αυστραλός, δεν αρκεί η αξιοποίηση ταλέντων εκ των έσω. Κι αυτό έχει σηματοδοτήσει την έναρξη διαδικασίας στρατολόγησης προσωπικού από άλλες ομάδες.

«Για να διασφαλίσουμε πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί το 2026, θέλουμε να επιταχύνουμε τη φάση εκμάθησής μας όσο το δυνατόν περισσότερο και μέρος αυτής της στρατηγικής, είναι ένα επιθετικό πρόγραμμα στρατολόγησης. Μέχρι στιγμής, έχουμε συνάψει συμβάσεις με περίπου 50 έμπειρους τεχνικούς, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τους ανταγωνιστές μας».

Μία πρόκληση σε αυτόν τον τομέα είναι η έδρα της Audi αφού η πλειοψηφία των ανταγωνιστών της είναι στην Αγγλία, άρα θα πρέπει να πείσει επίδοξους «στόχους» να αλλάξουν χώρα κατοικίας.

Πάντως στην κορυφή της λίστας των στόχων εξακολουθεί να βρίσκεται ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Mattia Binotto. Ο Ιταλός είναι σε υποχρεωτική άδεια μέχρι το τέλος του έτους αλλά έχει ήδη συνδεθεί με την γερμανική εταιρεία.

Δείτε το εντυπωσιακό Νυχτερινό Grand Prix Μονακό για το ελληνικό πρωτάθλημα eSports, Formula G.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles