spot_img

Τα μέτρα της Formula 1 κατά του COVID-19

Η Formula 1 μαζί με την FiA θα εφαρμόσουν ένα σχέδιο ώστε όταν επανέλθει η δράση, τα μέλη του paddock να περνούν από τεστ κάθε δύο ημέρες.

Το σπορ σχεδιάζει να ξεκινήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στις αρχές Ιουλίου στη πίστα του Red Bull Ring, με τους πρώτους αγώνες να διεξάγονται δίχως οπαδούς λόγω της πανδημίας του Covid-19. Στο διάστημα αυτό γίνονται εργασίες ώστε να ολοκληρωθεί ένα πρόγραμμα αγώνων, το οποίο θα περιλαμβάνει επίσης ένα σχέδιο ασφαλείας για το προσωπικό που θα βρίσκεται στο paddock.

Ο Ross Brawn τώρα μίλησε για το εν λόγω σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει τεστ ανά 48 ώρες και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία της F1 με την FiA.

Η FiA κάνει εξαιρετική δουλειά ώστε να θέσει μια βάση που χρειαζόμαστε. Όλοι θα περάσουν από τεστ πριν πάρουν το πράσινο φως και να μπορούν να πάνε στο Paddock. Έπειτα, θα περνάνε ανά δύο ημέρες από τεστ όλοι όσοι βρίσκονται στο χώρο των paddock. Για όλους τους ευρωπαϊκούς αγώνες θα έχουμε τις ίδιες εγκαταστάσεις όπου θα κάνουμε τα τεστ για τον ιό. Στους αγώνες, θα υπάρξουν περιορισμοί για το πώς το προσωπικό θα κινείται στο paddock. Δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε το “social distancing” μέσα στις ομάδες, οπότε πρέπει μέσα σε αυτές να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον το οποίο θα είναι σαν μια μικρή φούσκα απομόνωσης. Οι ομάδες θα μένουν μεταξύ τους, δεν θα αναμειγνύονται με προσωπικό άλλων ομάδων και θα μένουν σε ξεχωριστά ξενοδοχεία. Φέτος δεν θα υπάρξουν motor homes. Επιπλέον προσπαθούμε να βρούμε λύση με τα άτομα που μετακινούνται σε κάθε γκαράζ, τι μπορούμε να κάνουμε εκεί. Οπότε υπάρχει τεράστια δουλειά η οποία γίνεται με εμάς και την FiA. Είμαι πολύ αισιόδοξος από αυτά που ακούω και βλέπω, ώστε να έχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για να μπορούμε να αγωνιστούμε καθαρά.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η Formula 1, με την FiA και την Liberty Media, βλέπουμε πως έχουν πάρει άκρως σοβαρά το θέμα της ασφάλειας και κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να διεξαχθεί το φετινό πρωτάθλημα, με ασφαλή τρόπο.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles