spot_img

Τα πρώτα σημάδια πως η Mercedes βρίσκει το δρόμο της

Τα περίπλοκα προβλήματα της Mercedes W15 προσπάθησε να εξηγήσει ο τεχνικός της διευθυντής, James Allison, ενώ η γερμανική ομάδα ψάχνει λύσεις.

Σε αναζήτηση απαντήσεων για την κακή φετινή της πορεία στη Formula 1 βρίσκεται η Mercedes-AMG. H γερμανική ομάδα παρά τις αρχικές της φιλοδοξίες για το 2024, δεν έχει καταφέρει να αποδώσει τα αναμενόμενα. Μετά από τρία αγωνιστικά τριήμερα στο 2024, βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας έχοντας το πέμπτο ταχύτερο μονοθέσιο.

Τα πράγματα δεν εξελίσσονται καθόλου καλά για το στρατόπεδο του Μπράκλεϊ, με τους Lewis Hamilton και George Russell να είναι πολύ απογοητευμένοι. Πέρα από τη διπλή εγκατάλειψη στην Αυστραλία, τα προβλήματα στην απόδοση της W15 είναι πολλά και λύσεις στον… ορίζοντα δεν υπάρχουν.

Η εκμάθηση του φετινού μονοθεσίου έχει αποδειχθεί «σπαζοκεφαλιά» για το εργοστάσιο του Μπράκλεϊ όπως παραδέχεται ο τεχνικός διευθυντής της Mercedes, James Allison. Στο debrief βίντεο που δημοσιεύθηκε στο Youtube, o Βρετανός εξηγεί πως τώρα αρχίζουν να αποκτούν εικόνα για το τι χρειάζεται η W15 για να βελτιωθεί.

«Δεν κάναμε σχεδόν καμία αλλαγή από το FP3 στις κατατακτήριες δοκιμές. Φυσικά αφαιρέσαμε καύσιμο και χρησιμοποιήσαμε επιθετικές χαρτογραφήσεις. Όλα όσα κάνουμε δηλαδή κάθε φορά. Όμως δεν υπήρχε δομική διαφορά στο στήσιμο των μονοθεσίων και ήμασταν χαρούμενοι με την απόδοσή του και αυτό μεταφράστηκε σε ανταγωνιστικούς χρόνους. Όμως βλέπουμε ένα μοτίβο σχεδόν σε κάθε τριήμερο. Σε ορισμένες περιόδους δοκιμών είμαστε πολύ χαρούμενοι με την απόδοσή μας και τη στιγμή που μετράει περισσότερο, δηλαδή στις κατατακτήριες και στον αγώνα, χάνουμε ταχύτητα. Αυτό που συμπεραίνουμε είναι πως η ανταγωνιστικότητά μας πέφτει όταν η θερμοκρασία πίστας είναι πολύ υψηλή. Οι καλύτεροι χρόνοι μας έχουν επιτευχθεί όταν η πίστα είναι στη χαμηλότερη θερμοκρασία κάθε τριημέρου. Όλα αυτά μας δείχνουν ορισμένα στοιχεία για το τι πρέπει να κάνουμε από δω και στο εξής».

Ακούστε την εκπομπή μας για την F1 με την ανάλυση του Grand Prix Αυστραλίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε στο παρακάτω βίντεο.  

Το πρόβλημα της Mercedes την ημέρα των κατατακτηρίων στο Άλμπερτ Παρκ ήταν πολύ μεγάλο. Σε σύγκριση με τον καλύτερο χρόνο της στο FP3, στο Q3 βελτίωσε μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου, ενώ οι αντίπαλοί της κατέβασαν τα χρονόμετρα κατά ένα δευτερόλεπτο.

 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles