spot_img

Τα ρεκόρ που κατέρριψε ο Hamilton με το θρίαμβο στο Σίλβερστον

Τι κι αν είναι 39 ετών, ο Lewis Hamilton συνεχίζει να γράφει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ενώ διευρύνει άλλα τα οποία ενδεχομένως να μην «σπάσουν» ποτέ.

Χρειάστηκε να περιμένει 945 μέρες για να γευτεί ξανά τη χαρά της νίκης στη Formula 1, όμως όσα έζησε στο Σίλβερστον τον αποζημίωσαν. Ο Lewis Hamilton επικράτησε στο Grand Prix Μ. Βρετανίας, σημειώνοντας την 104η νίκη του στον κορωνίδα του motorsport.

Ο 39χρονος Βρετανός οδηγός της Mercedes-AMG F1 – που από το 2025 θα αγωνίζεται με το μονοθέσιο της Scuderia Ferrari – σημείωσε μία σειρά από νέα ρεκόρ.

Μην χάσετε την Τρίτη, 9/7 στις 21:00, την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του GP Μ. Βρετανίας. Βρείτε το link πατώντας εδώ.

Περισσότερες νίκες στη Formula 1: Έφθασε τις 104, διευρύνοντας το δικό του ρεκόρ. Ακολουθεί με 91 o – επίσης επτάκις πρωταθλητής – Michael Schumacher.

Περισσότερες νίκες σε ένα Grand Prix: Ο Hamilton έφθασε τις 9 στο Σίλβερστον, ξεπερνώντας τις 8 του Michael Schumacher στο Μάνι-Κουρ και το Grand Prix Γαλλίας. Αμφότεροι έχουν επίσης 8 νίκες στο GP Καναδά, ενώ ο Hamilton μετρά 8 νίκες και στο GP Ουγγαρίας

Μεγαλύτερη χρονική απόσταση από την πρώτη έως την τελευταία του νίκη: Ο Hamilton σημείωσε την πρώτη του νίκη τον Ιούνιο του 2007 στον Καναδά, πριν από 17 χρόνια και έναν μήνα. Το προηγούμενο ρεκόρ με 15 χρόνια και 212 μέρες ανάμεσα στην πρώτη και την τελευταία του νίκη στην F1 το είχε ο Kimi Raikkonen (Μαλαισία 2003 – ΗΠΑ 2018).

Πρώτος οδηγός που κερδίζει αγώνα μετά το 300ό του Grand Prix: O Hamilton κέρδισε στον 344ο του αγώνα στην F1.

Τέλος, έγινε ο οδηγός με τους περισσότερους γύρους στην πρωτοπορία σε μία πίστα.

Ακούστε την εκπομπή μας για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Αυστρίας και τη μάχη Max Verstappen-Lando Norris. Πατήστε κλικ στο παρακάτω βίντεο. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles