spot_img

Τα βρήκε με την FiA η Aston Martin

Ο επικεφαλής της Aston Martin, Otmar Szafnauer, χαμήλωσε τους τόνους σχετικά με την κριτική του προς την FiA αποδεχούμενος την σωστή προσέγγιση γύρω από τους φετινούς κανονισμούς.

Ο Szafnauer φάνηκε αρκετά δυσαρεστημένος με την πτώση δυναμικής που επέφεραν οι νέοι αεροδυναμικοί κανονισμοί, τόσο στην Aston Martin όσο και στη Mercedes. Συγκεκριμένα, θεώρησε πως είχαν στοχοποιηθεί οι ομάδες που ακολουθούσαν τη φιλοσοφία χαμηλής γωνίας rake στα μονοθέσιά τους.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 25 Απριλίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Μάλιστα, ο επικεφαλής της πρώην Racing Point δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νομικής κίνησης σε περίπτωση απόδειξης της άδικης οριοθέτησης των κανονισμών. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο οι μέχρι τώρα συζητήσεις δείχνουν πως δεν υπήρξε κάτι μεμπτό περί του ζητήματος αυτού.

Είχαμε μερικές συναντήσεις με την FiA και νομίζω πως είμαστε πεπεισμένοι ότι τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες όπως έπρεπε. Συνεχίζουμε ακόμη τις συζητήσεις ώστε να σιγουρευτούμε πως οι κανονισμοί σχεδιάστηκαν σωστά και δίκαια.

Δείτε το GP Ιταλίας της Κατηγορίας Pro-Am για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Ο Szafnauer παραδέχεται πως το μονοθέσιο της Aston Martin έχει περισσότερη προοπτική σε ρυθμό αγώνα απ’όσο προσδοκούσε αρχικά η ομάδα. Βέβαια, οι μεικτές καιρικές συνθήκες στο GP Εμίλια-Ρομάνια φαίνεται πως επισκίασαν την προοπτική αυτή.

Φαίνεται πως πρέπει να εστιάσουμε πολύ περισσότερο στην ταχύτητα του ενός γύρου. Ο ρυθμός αγώνα ήταν λίγο καλύτερος, αλλά είχαμε μεικτές συνθήκες και οδηγούς με διαφορετικούς τύπους ελαστικών οπότε είναι δύσκολο να συμπεράνουμε το οτιδήποτε. Αλλά νομίζω πως ο Lance έκανε φοβερή δουλειά από τη θέση που ξεκίνησε. Δυστυχώς ο Seb είχε την ποινή και το πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων, κάτι που δεν βοήθησε την κατάσταση. Θα αναλύσουμε τα δεδομένα μας και θα προσπαθήσουμε να ανακάμψουμε.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η Aston Martin τερμάτισε 4η πέρυσι στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών ως Racing Point. Τώρα βρίσκεται στην 6η θέση με μόλις 5 βαθμούς σε δύο αγώνες, όντας ήδη 36 πίσω από την τρίτη θέση και την McLaren.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Εμίλια-Ρομάνια.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles