spot_img

Ταχύτερος ο Nyck de Vries στο τεστ νέων οδηγών στο Άμπου Ντάμπι

Ο αναπληρωματικός οδηγός της Mercedes-AMG, Nyck de Vries, ολοκλήρωσε στην κορυφή των χρόνων στην πρώτη ημέρα δοκιμών στο Άμπου Ντάμπι.

Ο Nyck de Vries έκανε τον ταχύτερο χρόνο στην πίστα Yas Marina στην καθιερωμένη πρώτη ημέρα δοκιμών, οδηγώντας το φετινό μονοθέσιο της Mercedes.

Η πρώτη ημέρα δοκιμών στο Yas Marina Circuit του Άμπου Ντάμπι έληξε με τη Mercedes στην πρώτη θέση και τον πρωταθλητή της Formula E Nyck de Vries να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο με 1:23.194 μετά από 77 γύρους. Στη 2η θέση της κατάταξης βρέθηκε ο οδηγός της Formula 2, Liam Lawson, στο μονοθέσιο του 2021 της AlphaTauri με διαφορά 1,323s από την κορυφή. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Πρωταθλητής της Formula 2, Oscar Piastri, και στην 4η θέση ο Patricio O’Ward με McLaren, αμφότεροι κοντά στο χρόνο του Lawson.

Διαβάστε επίσης: Max Verstappen – Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» που κατέκτησε τον κόσμο

Στην 5η θέση ήταν ο Guanyu Zhou, οδηγός της Alfa Romeo το 2022, με φετινό μονοθέσιο της ελβετικής ομάδας. Στην 6η θέση βρέθηκε ο Juri Vips με Red Bull και στην 7η θέση ο Nick Yelloly με Aston Martin, ενώ ο Daniel Ricciardo ήταν ο πρώτος οδηγός στην κατάταξη με μονοθέσιο «μουλάρι», αυτό της McLaren.

Photo: Pirelli

Η ημέρα είχε, κατά κάποιον τρόπο, την ταυτόχρονη διεξαγωγή δύο τεστ. Το ένα αφορούσε τωρινούς οδηγούς Formula 1 με τα λεγόμενα μονοθέσια «μουλάρια», στα οποία χρησιμοποιούσαν τις 18 ιντσών ζάντες της Pirelli. Το άλλο είχε να κάνει με τους νέους οδηγούς που χρησιμοποιούσαν τα μονοθέσια του 2021 για να πάρουν μια αίσθηση από τα φετινά project. Όλες οι ομάδες συμμετείχαν και στα 2 τεστ, με την Williams ν’ αποτελεί εξαίρεση, η οποία επέλεξε να μη χρησιμοποιήσει μονοθέσιο «μουλάρι».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η διαδικασία είχε δύο κόκκινες σημαίες, η μία μετά από σύγκρουση με τις μπαριέρες του Juri Vips (Red Bull), ενώ τη δεύτερη προκάλεσε ο Logan Sargeant με Williams που σταμάτησε μέσα στην πίστα. Ο οδηγός με τα περισσότερα χιλιόμετρα ήταν ο Yuki Tsunoda με AlphaTauri που συμπλήρωσε 146 γύρους.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles