spot_img

Τάσεις φυγής από τον Fabio Quartararo

Ο Πρωταθλητής του 2021 στο MotoGP, Fabio Quartararo, είναι αβέβαιος για το μέλλον του στη Yamaha, βλέποντας πως η ιαπωνική ομάδα είναι πίσω σε απόδοση από τη Ducati.

Ο Fabio Quartararo φέτος είχε την καλύτερη χρονιά της καριέρας του στη γενικότερη καριέρα του στα πρωταθλήματα μοτοσικλέτας. Ο Γάλλος αναβάτης στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία MotoGP, πετυχαίνοντας 5 νίκες και 10 pole positions στη διάρκεια της σεζόν σε 18 αγώνες.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ωστόσο, ο Quartararo ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος για την πρόσφατη απόδοση της Ducati, ειδικά στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, το GP Βαλένθια.

Όλοι λέγανε πως αυτή η πίστα (GP Βαλένθια) δεν είναι πίστα της Ducati, όμως έκανε το 1-2-3 στις κατατακτήριες δοκιμές, αλλά και στον αγώνα. Έκαναν τεράστιο βήμα προς τα εμπρός, επομένως είμαι ακόμα πιο ανήσυχος για την επόμενη σεζόν. Όμως, αυτό είναι κάτι που απασχολεί υπερβολικά το μυαλό μου αυτή τη στιγμή. Χρειάζεται να το αφήσω στη Yamaha, αυτοί γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για να βελτιωθούμε για την επόμενη σεζόν. Συμπερασματικά, δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι (για την επόμενη σεζόν), επειδή έκαναν αυτό το βήμα. Όμως, αυτή τη σεζόν είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές, επομένως πρέπει να το απολαύσουμε.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Κατάρ.

Τα πράγματα για τη Yamaha έδειξαν να είναι ακόμα πιο ανησυχητικά στις δοκιμές του MotoGP στην πίστα της Jerez το διήμερο 18-19 Νοεμβρίου. Ο Quartararo στο τέλος της 2ης ημέρας ήταν πίσω από τον Bagnaia στον ταχύτερό τους χρόνο, με τη διαφορά της Ducati και της Yamaha να ήταν στα 0,452s. Ο χρόνος του Γάλλου αναβάτη ήταν ο 3ος στο διήμερο των δοκιμών, ο οποίος δήλωσε τα ακόλουθα με τη λήξη του test.

Δε θα έλεγα πως ανησυχώ, όμως φυσικά φαίνονται (Ducati) υπερβολικά γρήγοροι. Κι εμείς (Yamaha) δεν κάναμε βήμα προς τα εμπρός, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Επομένως, ελπίζω στη Sepang (δοκιμές το Φεβρουάριο του 2022) να κάνουμε βήμα προς τα εμπρός, καθώς δοκιμάσαμε πολλά πράγματα, όμως δεν ένοιωσα να έχουμε κάποια βελτίωση.

Οι πρόσφατες εμφανίσεις της Ducati και της Yamaha φαίνεται πως έχουν κάποιο αντίκτυπο στο πώς βλέπει ο Quartararo το μέλλον του με την Ιαπωνική ομάδα. Ο πρωταθλητής του 2021, μετά το τέλος της πρώτης ημέρας των δοκιμών, είπε πως δε βιάζεται να πάρει απόφαση για το αν θα υπογράψει νέο συμβόλαιο με τη Yamaha και θα περιμένει να δει την εξέλιξη της μοτοσικλέτας στις χειμερινές δοκιμές του 2022. Όταν ρωτήθηκε για μια συμφωνία πέρα του 2022 με τη Yamaha, ο Quartararo απάντησε:

Όχι, νομίζω πως είναι ακόμα νωρίς. Δε θέλω να υπογράψω τίποτα πριν τη Μαλαισία (χειμερινές δοκιμές 2022) τουλάχιστον, θέλω να δω την εξέλιξη της μοτοσικλέτας μας. Νομίζω πως είναι φυσιολογικό, δε νομίζω πως θα έπρεπε να υπογράψω για το 2023 χωρίς να ξεκινήσουμε τη σεζόν του 2022, επομένως νομίζω πως ξέρω που βρίσκεται η αξία μου. Θα περιμένω λίγο να δω πού βρίσκεται η Yamaha, ειδικά να διαπιστώσω την εξέλιξη (ή μη) της νέας μοτοσικλέτας στη Sepang. Ζητάω πολύ σημαντικά πράγματα. Μετά από αυτό, εάν δεν μου παρουσιάσουν αυτά που ζητάω, αλλά τουλάχιστον προσπαθήσουν και υπάρξει μια μικρή βελτίωση, τότε θα είναι καλή εξέλιξη. Όμως, εάν δω πως πηγαίνουν σε μία εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, μπορεί αυτό να επηρεάσει το μέλλον μου με τη Yamaha.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Fabio Quartararo έχει συμβόλαιο με τη Yamaha για το 2022, όμως δεν είναι σίγουρο αν θα συνεχίσει με την ιαπωνική ομάδα μετά και την επόμενη σεζόν, κάτι που αν επιβεβαιωθεί θ’ αλλάξει σημαντικά τις ισορροπίες στην κατηγορία του MotoGP.

Δείτε το GP Βραζιλίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles