spot_img

«Teammate Wars», Red Bull: O πρωταθλητής και ο… συνταξιούχος

Τι συνέβη ανάμεσα στους Max Verstappen και Sergio Perez στο Teammate Wars της Red Bull Racing για την αγωνιστική σεζόν του 2023; Ακολουθεί η απάντηση.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2024 είναι ακόμα ενάμιση μακριά. Ενώ μετράμε αντίστροφα, έχουμε ακόμα πολλά να καταγράψουμε σχετικά με την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν. Να βγάλουμε συμπεράσματα, να κάνουμε απολογισμό όσων είδαμε στις πίστες.

Αυτό αφορά και στις εσωτερικές μονομαχίες, γιατί ως γνωστόν, σε αυτό το άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, πρώτος σου αντίπαλος είναι ο teammate σου.

Σταδιακά λοιπόν πραγματοποιήσαμε πλήρη αντιπαραβολή των πεπραγμένων των οδηγών σε κάθε μία από τις δέκα ομάδες της Formula 1. Μετά τις Haas F1, Alfa Romeo F1, Scuderia AlphaTauri, Williams, Alpine, Aston Martin, McLaren, Scuderia Ferrari, Mercedes-AMG, ήρθε η σειρά του τελευταίου «Teammate Wars» του 2023: αυτού της πρωταθλήτριας Red Bull Racing.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι έγινε σε αυτόν τον «εμφύλιο», ανάμεσά Max Verstappen και Sergio Perez, αν και όποια κόντρα κράτησε μόνο πέντε αγώνες. Μετά από 22 Grand Prix λοιπόν, το επί μέρους σκορ στους αγώνες ήταν στο επιβλητικό 20-2 υπέρ του Ολλανδού.

Ακούστε την εκπομπή μας για τη Formula 1 με προβλέψεις για τη σεζόν του 2024 και συζήτηση των “hot topics” της F1.


Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είχε τον εξωπραγματικό αριθμό των 21 τερματισμών στο βάθρο ενώ ο Μεξικανός είχε μόλις εννέα. Αμφότεροι γεύτηκαν τη χαρά της νίκης, ο Verstappen σχεδόν την… βαρέθηκε με 19 ενώ ο Perez ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου 2 φορές, σε Σαουδική Αραβία και Αζερμπαϊτζάν.

Έτσι, η βαθμολογική συγκομιδή του 26χρονου ήταν στον αριθμό ρεκόρ των 575 πόντων ενώ του 33χρονου μόλις στους 285. Και πάλι όμως, αυτή η συγκομιδή ήταν αρκετή για να κάνει η Red Bull Racing για πρώτη φορά το 1-2 και στους οδηγούς.

Στις μάχες των κατατακτήριων το σκορ ήταν εξίσου εντυπωσιακό υπέρ του Φερστάπεν, επίσης στο 20-2. Σε έναν τομέα όπου Πέρεζ υστέρησε σημαντικά, με πολλούς πρόωρους αποκλεισμούς. Είναι χαρακτηριστικό πως οι δύο φορές που επιβλήθηκε του teammate του, ήταν οι δύο pole position που πέτυχε, σε Σαουδική Αραβία και Μαϊάμι.

Τα πεπραγμένα των οδηγών της Red Bull Racing

Οι Verstappen και Perez θα αποτελέσουν το οδηγικό δίδυμο της αυστριακής ομάδας και το 2024. Αυτή θα είναι η τελευταία σεζόν στο συμβόλαιο του οδηγού από τη Γουδαλαχάρα ενώ ο πρωταθλητής δεσμεύεται έως και το 2028.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles