spot_img

Τέλος ο Masi από τη Formula 1

Η FIA επιβεβαίωσε πως ο Michael Masi είναι πλέον παρελθόν από τη Formula 1 και στη θέση του θα δούμε νέα δομή στη διεύθυνση αγώνων.

Ο Πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem, ανακοίνωσε πως ο Michael Masi δεν θα συνεχίσει στο πόστο του ως Διευθυντής Αγώνων το 2022, στο πλαίσιο μεγάλων οργανωτικών αλλαγών από τη μεριά της FIA αναφορικά με τη Formula 1.

Διαβάστε επίσης: Η Ferrari παρουσίασε την F1-75

Η FIA, μέσω του νέου Προέδρου της, ανακοίνωσε αλλαγές στο κομμάτι της Διεύθυνσης Αγώνων. Η σημαντικότερη από αυτές είναι η απομάκρυνση του Michael Masi από το πόστο του Διευθυντή Αγώνων, καθώς ο Αυστραλός δέχθηκε πολύ σκληρή κριτική για τους χειρισμούς του στον τελευταίο αγώνα του Πρωταθλήματος του 2021, το GP Άμπου Ντάμπι.

Οι αλλαγές έγιναν γνωστές σε βίντεο που δημοσιεύτηκε από τη FIA, με τον Πρόεδρό της ν’ ανακοινώνει πληθώρα αλλαγών στο race control. Ανάμεσά τους είναι ο τρόπος με τον οποίο θ’ απομακρύνονται τα μονοθέσια που είναι ένα γύρο πίσω, κάτι το οποίο ήταν η «πηγή» των λανθασμένων χειρισμών του Masi στον περσινό τελευταίο αγώνα της Formula 1.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ben Sulayem:

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Επιτροπής της Formula 1 στο Λονδίνο, παρουσίασα ένα μέρος από το σχέδιό μου για να υπάρξει ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση στην εποπτεία των αγώνων της Formula 1. Έχοντας καταλήξει σε συμπεράσματα από τη λεπτομερή ανάλυση των γεγονότων του τελευταίου GP Άμπου Ντάμπι και από τη σεζόν του 2021, πρότεινα μία εις βάθος αναδιαμόρφωση του οργανισμού της Διεύθυνσης Αγώνων και γενικότερης εποπτείας τους.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με τις τεχνικές αναλύσεις των Aston Martin, McLaren, AlphaTauri, Williams και Alfa Romeo!

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της FIA ανέφερε πως οι προτάσεις του υποστηρίχθηκαν ομόφωνα από το Διευθύνων Σύμβουλο της FIA και τους επικεφαλής των ομάδων.

Αρχικά, για να αξιολογείται η διεύθυνση των αγώνων και η λήψη αποφάσεων, δημιουργείται μία εικονική αίθουσα race control. Όπως το VAR στο ποδόσφαιρο, θα στεγάζεται σ’ ένα από τα γραφεία της FIA σαν «ενίσχυση» (back-up) εκτός της πίστας. Σε σύνδεση με τη Διεύθυνση Αγώνων της Formula 1, θα βοηθήσει στην εφαρμογή των αγωνιστικών κανονισμών χρησιμοποιώντας τα πιο μοντέρνα τεχνολογικά εργαλεία.

Δεύτερον, οι άμεσες ενδοεπικοινωνίες στη διάρκεια του αγώνα, καθώς και η μετάδοσή τους από τις τηλεοράσεις, απομακρύνεται ώστε να προστατέψουμε τη Διεύθυνση Αγώνων από την όποια πίεση και να τους επιτρέψουμε να πάρουν αποφάσεις ήρεμα. Θα συνεχίσει να υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται ερωτήσεις στο Διευθυντή Αγώνων, σύμφωνα με μία καλά ορισμένη και όχι αδιάκριτη διαδικασία.

Τρίτον, η διαδικασία με την οποία θα περνούν τα μονοθέσια που είναι έναν γύρο πίσω στο καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας θα επανεκτιμηθεί από την Συμβουλευτική Επιτροπή της Formula 1 και θα παρουσιαστεί στην επόμενη συνάντηση της Επιτροπής της Formula 1, πριν την έναρξη της σεζόν.

Τέλος, θα ήθελα να σας ενημερώσω πως μία νέα ομάδα Διεύθυνσης Αγώνων θα συνταχθεί, αρχίζοντας από τις δοκιμές στη Βαρκελώνη. Οι Niels Wittich και Eduardo Freitas θα είναι διαδοχικά οι Διευθυντές Αγώνων και θα βοηθούνται από τον Herbie Blash ως μόνιμο Σύμβουλο. Ο Michael Masi, ο οποίος έφερε εις πέρας μία πολύ απαιτητική δουλειά για 3 χρόνια ως Διευθυντής Αγώνων της Formula 1, μετά τον Charlie Whiting, θα έχει μία νέα θέση στην FIA.

Η νέα σεζόν της Formula 1 ξεκινά επίσημα στις 18-20 Μαρτίου, με το GP Μπαχρέιν.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles