spot_img

Η Ferrari παρουσίασε τη νέα F1-75

Η Scuderia Ferrari αποκάλυψε το νέο της όπλο για την αγωνιστική σεζόν της Formula 1 του 2022, την F1-75.

Το νέο μονοθέσιο της Ferrari παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα στο εργοστάσιο της ομάδας στο Maranello. Η Ferrari F1-75 είδε για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας και θα αγωνιστεί στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1.

Διαβάστε επίσης: Αλλάζει το σύστημα βαθμολόγησης μετά το φιάσκο του Spa

Το μονοθέσιο έχει βασιστεί στους νέους τεχνικούς κανονισμούς και διαφέρει σημαντικά από τα υπόλοιπα μονοθέσια. Η Ferrari άλλαξε το χρωματισμό του μονοθεσίου της για το 2022, με το σκούρο κόκκινο να παραμένει, όμως έντονη είναι η παρουσία του μαύρου χρώματος. Το livery διαφέρει σημαντικά σε σχέση με του 2021 και δίνει μία νέα αίσθηση στην ιταλική ομάδα ενόψει της νέας χρονιάς.

Photo: Ferrari

Το μονοθέσιο με πρώτη ματιά διαφέρει σημαντικά με όλα τα υπόλοιπα μονοθέσια που έχουμε δει ως τώρα. Το εμπρός ρύγχος είναι το πρώτο στο grid που συνδέεται με το κάτω στοιχείο της εμπρός αεροτομής. Η εμπρός αεροτομή επίσης έχει συνεχή πορεία στο πάνω στοιχείο και κλείνει προς τα κάτω όσο πλησιάζει στο εξωτερικό μέρος.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με τις τεχνικές αναλύσεις των Aston Martin, McLaren, AlphaTauri, Williams και Alfa Romeo!

Η εμπρός ανάρτηση είναι τύπου push-rod όπως τα προηγούμενα χρόνια, ενώ τα υπόλοιπα μπράτσα της είναι αρκετά ψηλά τοποθετημένα για αεροδυναμικούς λόγους. Στο πλαϊνό μέρος βλέπουμε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της F1-75. Οι εισαγωγές αέρα έχουν πολύ μεγάλο πλάτος σε σχέση με τα υπόλοιπα μονοθέσια και είναι τοποθετημένα πιο πίσω πίσω σε σχέση με ό,τι άλλο έχουμε δει προς ώρας.

Photo: Ferrari

Εντυπωσιακός είναι ο σχεδιασμός των sidepods. Το πλαϊνό μέρος είναι σε ορθή γωνία ενώ το πάνω μέρος δημιουργεί ένα βαθούλωμα και ακολουθεί την πορεία του ψυγείου στο εσωτερικό. Ο λόγος είναι η ιδανική πορεία του αέρα προς το πίσω μέρος. Επιπλέον, η Ferrari επέλεξε ένα πολύ στενό πίσω μέρος, κάτι που ενδέχεται να κάνει ακόμα καλύτερη τη ροή προς την ανάρτηση και τα νέα beam wings.

Photo: Ferrari

Το 2022, η Scuderia θα συνεχίσει με τους Charles Leclerc και Carlos Sainz στο δυναμικό της και ευελπιστεί να επιστρέψει στην κορυφή της Formula 1.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles