spot_img

Τεράστιο βήμα προς τα πίσω οι αεροδυναμικές αλλαγές του 2019

Οι ομάδες της F1 πιστεύουν πως οι κανονισμοί στην αεροδυναμική των εμπρός αεροτομών την επόμενη σεζόν, μόνο καλό δεν θα κάνει στο σπορ.

Το 2019, τα μονοθέσια στο εμπρός μέρος θα αλλάξουν, με τις εμπρός αεροτομές να είναι στο επίκεντρο. Το φάρδος θα μεγαλώσει και θα φτάσει τα επίπεδα μέχρι το 2013, ενώ η δομή τους θα απλοποιηθεί ώστε η ροή αέρα να περνά από το εξωτερικό μέρος του μονοθεσίου. Στόχος είναι να μπορούν τα μονοθέσια να ακολουθούν το ένα το άλλο σε κοντινή απόσταση, έπειτα από περιπτώσεις σε αγώνες όπου δεν μπορούσαμε ούτε με DRS να δούμε μάχες.

O Fred Vasseur της Sauber μίλησε για τις εν λόγω αλλαγές και δεν φάνηκε αρκετά αισιόδοξος, μιας και θα υπάρξει μείωση της αεροδυναμικής.

Είναι πολύ δύσκολο να έχουμε από τώρα μια καθαρή εικόνα για το πώς θα είναι τα πράγματα το 2019, αλλά σίγουρα μπορούμε να βελτιωθούμε από τη πλευρά του κινητήρα. Έχουμε όμως ακόμα κάποιες ανησυχίες όσον αναφορά τα ελαστικά και το αεροδυναμικό πακέτο. Στην αεροδυναμική θα δούμε ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω. Όλοι στοχεύουν ώστε να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος. Δεν ξέρω κατά πότε θα καταφέρουμε να το κάνουμε, αλλά είναι αρκετά δύσκολο.

Η RP Force India ήταν μια εκ των ομάδων όπου δοκίμασε στο τεστ της Ουγγαρίας ένα πρωτότυπο της εμπρός αεροτομής. Τώρα, ο επικεφαλής της, Otmar Szafnauer, τοποθετήθηκε επί του θέματος.

Κάναμε δοκιμές και είδαμε πως είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα πίσω. Έχουμε επιθετικούς στόχους και δεν ξέρω το κατά πόσο θα τους πετύχουμε. Προσπαθούμε να κάνουμε όσες περισσότερες προβλέψεις μπορούμε, αλλά για εμάς είναι ένα βήμα προς τα πίσω.

Ο Franz Tost της Toro Rosso αναφέρθηκε κι εκείνος στις αλλαγές αυτές, λέγοντας πως αργά η γρήγορα οι ομάδες θα βρουν τρόπο να επιστρέψουν στα επίπεδα του 2018 στην αεροδυναμική.

Μίλησα με τους ανθρώπους μας στην αεροδυναμική σήραγγα και όπως φαίνεται τώρα, δεν πιστεύουν πως τα προσπεράσματα θα γίνουν πιο εύκολα. Οπότε δεν περιμένω πως οι αλλαγές αυτές θα φέρουν αυτά που αναμένονται, δηλαδή πως τα προσπεράσματα θα γίνουν πιο εύκολα. Νομίζω πως μέχρι την αρχή της επόμενης χρονιάς θα έχουμε φτάσει στα επίπεδα του σήμερα.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles