spot_img

Θα δίνουν βαθμούς οι Αγώνες Sprint;

Η F1 εξετάζει τα θετικά και τα αρνητικά της απονομής βαθμών για τους Αγώνες Sprint που επιθυμεί να διεξαχθούν μέσα στο 2021.

Το 2021 αποτελεί μια χρονιά όπου το σπορ επιθυμεί να πειραματιστεί με τα format αγώνων. Από τη στιγμή που οι αγώνες με Reverse Grid δεν πέρασαν, η F1 έπρεπε να βρει νέο τρόπο να πείσει τις ομάδες να δοκιμάσουν κάτι καινούριο. Η ιδέα των Αγώνων Sprint έπεσε στο τραπέζι, με τις ομάδες να είναι υπέρ.

Διαβάστε επίσης: Ο Alex Fontana επιστρέφει στο GT World Challenge

Το μεγαλύτερο θέμα συζήτησης για τους Αγώνες Sprint είναι το αν θα απονέμουν βαθμούς στους οδηγούς. Ο επικεφαλής της Williams, Simon Roberts, αναφέρεται επί του θέματος:

Η περίπτωση απονομής βαθμών είναι η παράμετρος που πρέπει να συμφωνηθεί. Υπάρχουν ορισμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Υπάρχουν μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες στο τραπέζι. Το έχουμε εξετάσει, όλες οι ομάδες έχουν κάνει τις προσομοιώσεις και τους υπολογισμούς τους. Και εδώ πρέπει να δεις τη φιλοσοφική άποψη του αθλήματος και να πεις ποιο είναι το σωστό ώστε να διατηρήσεις το πνεύμα του τι είναι οι αγώνες της Formula 1; Ο αγώνας της Κυριακής είναι πολύ σημαντικός. Οπότε, πρέπει να βρεις την ισορροπία κάνοντας τον Αγώνα Sprint συναρπαστικό, δίνοντας στους οδηγούς τη δυνατότητα να έχουν κάτι να παλέψουν. Θέλεις τους πάντες να παλεύουν. Δεν θέλεις κόσμο να τα παρατάει επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμοι βαθμοί. Δεν είναι όμως ο αγώνας του Σαββάτου ο σημαντικότερος. Ο μεγάλος αγώνας είναι της Κυριακής και πρέπει να διατηρηθεί το πνεύμα του. Δεν ξέρω την απάντηση στο αν θα πρέπει να δίνονται βαθμοί. Είναι ένας παράγοντας που είναι υπό συζήτηση και αρκετοί σοφοί άνθρωποι το εξετάζουν. Είμαι σίγουρος πως θα βρουν τη χρυσή τομή.

Δείτε το GP Ισπανίας της Κατηγορίας Pro για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Οι αγώνες Sprint εξετάζονται σοβαρά να διεξαχθούν σε τρία αγωνιστικά τριήμερα στο 2021. Τα Grand Prix τα οποία ενδεχομένως να οριστούν είναι του Καναδά, της Ιταλίας και της Βραζιλίας. Οι Αγώνες Sprint θα πάρουν τη θέση των Κατατακτηρίων και θα καθορίζουν το grid της Κυριακής.

  • Βρείτε μας στο facebook
  • Ακούστε όλες τις εκπομπές για την F1 στο κανάλι μας στο Youtube

Εσείς είστε σύμφωνοι με τους Αγώνες Sprint; Θα θέλατε να δείτε απονομή βαθμών στους αγώνες αυτούς;

Μην χάσετε την Τρίτη στις 18:00μμ την εκπομπή “Slipstream” με όλες τις τελευταίες εξελίξεις της F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles