spot_img

Ο Alex Fontana επιστρέφει στο GT World Challenge

Ο Alex Fontana θα έχει πλήρη συμμετοχή στο GT World Challenge το 2021, επιστρέφοντας στην ομάδα της Emil Frey Racing.

Ο Ελληνοελβετός οδηγός θα αγωνίζεται και πάλι στις μεγαλύτερες πίστες για αγωνιστικά GT3, επιστρέφοντας πιο δυνατός από ποτέ. Μετά από ένα σχετικά ήσυχο 2020 όπου αγωνίστηκε σε περιορισμένο αριθμό αγώνων, βλέπει μπροστά του μια τεράστια ευκαιρία.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 8 Μαρτίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Fontana θα αγωνιστεί για την ομάδα της Emil Frey Racing, οδηγώντας την #14 Lamborghini Huracan GT3 Evo στη Κατηγορία Silver. Η επιστροφή του στην ομάδα έρχεται μετά από 3 χρόνια όπου κατέκτησε το Πρωτάθλημα στην Κατηγορία Silver, σε ένα επικό φινάλε στην Ισπανία. Teammate του στην σεζόν θα είναι ο Ricardo Feller, ενώ ο Rolf Ineichen θα τους πλαισιώσει στους αγώνες Endurance.

Μιλώντας αποκλειστικά στο Automotonews.gr και τον Στάθη Κοκκορόγιαννη, ο Fontana αναφέρθηκε στην επιστροφή του στο GT World Challenge Europe.

Είμαι πολύ χαρούμενος, διότι το GT World Challenge είναι το μεγαλύτερο Πρωτάθλημα για αγωνιστικά GT στον κόσμο. Είναι άκρως ανταγωνιστικό και είναι η πρώτη μου ευκαιρία να κάνω όλη τη σεζόν, τόσο τους αγώνες Sprint αλλά και τους αγώνες Endurance. Αυτό για εμένα σημαίνει πολλούς αγώνες και θα μου δώσει άπλετο χρόνο στην πίστα όπως και εμπειρία. Θα με κάνει να βελτιωθώ ως οδηγός. Την τελευταία φορά με την Emil Frey κερδίσαμε το Πρωτάθλημα στη Κατηγορία μας. Όταν αγωνίστηκα τελευταία φορά ήταν με το αγωνιστικό που είχε εξελίξει η ίδια η ομάδα. Κατακτήσαμε και ορισμένα Top 5 αποτελέσματα στη Γενική Κατάταξη. Με βάση το line-up μας για φέτος έχουμε μια πολύ καλή ευκαιρία να επαναλάβουμε την επιτυχία αυτή, ή τουλάχιστον να προσπαθήσουμε και πάλι να κατακτήσουμε τον Τίτλο στην Κατηγορία μας. Να είμαστε όσο πιο ψηλά γίνεται στην κατάταξη.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με όλες τις τελευταίες εξελίξεις της F1.

Το 2021, ο Alex Fontana θα αγωνιστεί στο GT World Challenge με την Lamborghini GT3. Το αγωνιστικό αυτό είναι πολύ διαφορετικό σε σχέση με όσα έχει οδηγήσει ήδη. Τώρα, μας αποκαλύπτει τις διαφορές με τα προηγούμενα μοντέλα GT3 που έχει οδηγήσει.

Η Jaguar και η Mercedes είχαν τον κινητήρα στο εμπρός μέρος. Η Lamborghini έχει τον κινητήρα στο πίσω μέρος και απαιτεί πολύ διαφορετικό οδηγικό στυλ. Μερικές φορές πιστεύεις πως ένα αγωνιστικό με κινητήρα εμπρός θα είναι πολύ σταθερό στα φρένα, ενώ ένα αγωνιστικό με τον κινητήρα στο πίσω μέρος θα είναι πιο ασταθές εκεί. Η Mercedes όμως επειδή υποφέρει από υποστροφή χρησιμοποιεί ακραίο set-up, το οποίο μπορεί να την κάνει ασταθή στο πίσω μέρος στην είσοδο της στροφής. Η Lamborghini έχει πολύ καλή απόκριση. Μπορείς να κουβαλήσεις ταχύτητα στη στροφή και μερικές φορές έχει πολύ καλή πρόσφυση στην είσοδο των στροφών. Το αγωνιστικό της Emil Frey με εξέπληξε στην αρχή διότι ήταν πολύ πιο σταθερό απ’όσο το περίμενα και ήταν πολύ καλύτερο στις στροφές σε σχέση, για παράδειγμα, με την McLaren που είχα οδηγήσει στην πρώτη μου εμπειρία με GT3. Η Lamborghini θέλει διαφορετικό οδηγικό στυλ σε πολλούς τομείς, ακόμα και στην επιτάχυνση. Αλλά νιώθεις πως είσαι σε ένα πραγματικό αγωνιστικό και το απόλαυσα από την αρχή.

Διαβάστε επίσης: Τεχνική Ανάλυση Alpine A521

Τέλος, τον ρωτήσαμε ποιος είναι ο αγώνας τον οποίο ανυπομονεί να τρέξει περισσότερο. Η απάντηση δεν ήταν η αναμενόμενη.

Δεν υπάρχει κάποιος αγώνας που να περιμένω περισσότερο από άλλους. Όταν έκανα μόνο το Endurance Cup, ανυπομονούσα περισσότερο για τις 24H του Spa. Επίσης, ήθελα να τρέξω και στην Monza επειδή είναι ο εντός έδρας αγώνας μου επειδή μένω πολύ κοντά. Φέτος ανυπομονώ για όλους τους αγώνες και να αγωνιστώ στην ίδια κατηγορία όλη τη σεζόν. Τα προηγούμενα χρόνια αγωνιζόμουν με πολλά διαφορετικά αγωνιστικά και δεν είχα την ευκαιρία επικεντρωθώ σε μία μόνο κατηγορία. Ανυπομονώ να κάνω την πρώτη μου πλήρη σεζόν στο GT World Challenge.

  • Βρείτε μας στο facebook
  • Ακούστε όλες τις εκπομπές για την F1 στο κανάλι μας στο Youtube

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Alex Fontana είναι γεμάτο φέτος με το GT World Challenge. Παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αγωνιστεί σε επιπλέον αγώνες το 2021, όμως δεν θέλησε να αποκαλύψει ακόμα περισσότερα. Τέλος, έχει ρόλο σχολιαστή αγώνων της F1 στην τηλεόραση της Ελβετίας.

Ευχόμαστε στον Alex τα καλύτερα για την σεζόν του 2021 και σας καλούμε όλους να τον στηρίξετε στην προσπάθειά του.

Δείτε το GP Ισπανίας της Κατηγορίας Pro για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles