spot_img

Τί θα συμβεί αν η Andretti δεν πάρει το «ΟΚ» να μπει στην F1

O πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem, μίλησε για το σενάριο που η Andretti Global δεν θα συμφωνήσει με την FOM για να πάρει μέρος στη Formula 1.

Εδώ και μερικές εβδομάδες έχει γνωστοποιηθεί πως η FIA έδωσε έγκριση στην Andretti ώστε να γίνει η 11η ομάδα της Formula 1. Το γεγονός αυτό δημιούργησε μεγάλες αναταραχές στο παρασκήνιο, καθώς κάποιες από τις υπάρχουσες 10 ομάδες δεν θέλουν την ομάδα του Μάικλ Αντρέτι στο grid.

Πλέον το ζήτημα παίρνει μεγάλες διαστάσεις και περνά στη δεύτερη και πιο κρίσιμη ίσως φάση του. Ο Andretti πρέπει να πείσει τον CEO της Formula 1, Stefano Domenicali, και την FOM πως μπορεί να προσθέσει αξία στο σπορ με την είσοδό του στο σπορ, αρχής γενομένης από το 2025.

Τι θα συμβεί όμως αν δεν τα καταφέρει; Ο Mohammed Ben Sulayem, πρόεδρος της FIA, μίλησε στο speedcafe.com για το σενάριο στο οποίο η FOM θα πει «όχι» στην Andretti.

«Αυτό που έχω ακούσει από νομικής άποψης είναι πως η FOM μπορεί να πει όχι στην Andetti στον οικονομικό τομέα. Όμως η άδεια συμμετοχής στη Formula 1 ανήκει στην FIA. Αυτό σημαίνει πως η Andretti μπορεί να πάρει μέρος στο σπορ δίχως όμως να λαμβάνει χρηματικό έπαθλο. Αυτό δεν πιστεύω πως θα συμβεί. Είμαι αισιόδοξος πως η FOM δεν θα πει όχι, αλλά όλα μπορούν να συμβούν. Ευελπιστώ πως δεν θα πουν όχι, γιατί μια νέα ομάδα είναι καλή για την F1 ως επιχείρηση και για την υγεία του μηχανοκίνητου αθλητισμού».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Βραζιλίας. Για περισσότερα πατήστε στο παρακάτω βίντεο.

Το σενάριο που αναφέρει ο Sulayem, πέρα από μη χρηματικές απολαβές, περιλαμβάνει και τη μηδενική προβολή της ομάδας στους τηλεοπτικούς δέκτες. Αυτό θα μπορούσε να είναι καταστροφικό για την Andretti.

Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατα δημοσιεύματα, η Formula 1 προσπαθεί να ξεφορτωθεί τον Michael Andretti. Ο τρόπος με τον οποίο επιχειρεί να το κάνει, είναι να πείσει την General Motors να διακόψει τη συμφωνία συνεργασίας με την Andretti Global ώστε να μειωθεί η αξία της ομάδας που θέλει να εισέλθει στο grid.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles