spot_img

Πώς ο Alonso εξέθεσε τον Perez και την πανίσχυρη RB19

O Fernando Alonso μίλησε για τις τακτικές που ακολούθησε στο Grand Prix Βραζιλίας για να κρατήσει πίσω του τη Red Bull RB19 του Sergio Perez.

Στο Grand Prix Βραζιλίας απολαύσαμε ένα από τα πιο συναρπαστικά φινάλε της φετινής σεζόν. Οι Fernando Alonso και Sergio Perez μονομάχησαν και μας χάρισαν ένα φινάλε θρίλερ, καθώς μόλις μισό δέκατο του δευτερολέπτου τους χώρισε στη γραμμή τερματισμού.

Ο Alonso κέρδισε στο εντυπωσιακό φώτο-φίνις τον Perez, ωστόσο έπρεπε να δουλέψει σκληρά για να το καταφέρει. Για τη μάχη του με τον Μεξικανό, στάθηκε στο πλεονέκτημα το οποίο έχει το μονοθέσιο που προπορεύεται.

 «Όταν είσαι μπροστά από ένα μονοθέσιο, έχεις καλύτερη αεροδυναμική, καθαρό αέρα και αυτό είναι σημαντικό για τη διαχείριση των ελαστικών. Ο Πέρεζ δυσκολευόταν στις στροφές 10, 11 και 12. Αυτό το παιχνίδι είπα να παίξω. Αυτές οι τρεις στροφές ήταν κρίσιμες για την επίτευξη ενός προσπεράσματος. Όταν είσαι μπροστά όμως, έχεις πάντα καλύτερη πρόσφυση».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Βραζιλίας. Για περισσότερα πατήστε στο παρακάτω βίντεο.

Επιπλέον μίλησε για την αλλαγή του τρόπου οδήγησής του κατά τη διάρκεια των τελευταίων γύρων του GP Βραζιλίας. Η ιδιοφυής του προσέγγιση, ήταν αυτή που κράτησε πίσω του την RB19.

«Όταν είσαι μπροστά, έχεις περισσότερη πρόσφυση. Ειδικά σε αυτές τις τρεις στροφές. Οπότε έπρεπε να διασφαλίσω πως δεν θα έκανα κανένα λάθος κι ο Πέρεζ δεν θα ήταν κοντά. Χρησιμοποιούσα επίσης με συγκεκριμένο τρόπο και την μπαταρία μου ώστε να μην με πλησιάσει. Άλλαζα συνεχώς γραμμές, δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω τις ίδιες γραμμές για να μην δει τις καλύτερες. Μερικές φορές έπαιρνα κάποιες στροφές πιο ανοικτά και άλλες πιο κλειστά. Οπότε δεν ήξερε που να κινηθεί και να έχει καθαρό αέρα. Ήθελα πάντα να παίρνω τέτοια γραμμή ώστε να στέλνω ακάθαρτο αέρα στην εμπρός αεροτομή του».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles