spot_img

Το Άμπου Ντάμπι έφερε βροχή και επικό φινάλε στην Pro-Am

H Κατηγορία της Pro-Am για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1 ολοκληρώθηκε με έναν εντυπωσιακό τρόπο στo απρόσμενα βρόχινο Άμπου Ντάμπι.

Ο τελευταίος αγώνας ήταν γεγονός για την δεύτερη κατηγορία του Ελληνικού Πρωταθλήματος F1. Οι οδηγοί είχαν αποφασίσει να διανύσουν τη πλήρη απόσταση των 55 γύρων και 305 χλμ για τον 10ο αγώνα της σεζόν. Όμως αυτό που δεν περίμεναν στην Pro-Am ήταν η βροχή στο Άμπου Ντάμπι που άλλαξε τα πάντα.

Πριν μάθεις τι έγινε στον αγώνα δες το GP Άμπου Ντάμπι, το φινάλε της Pro-Am εδώ.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Πορτογαλίας. 

Μεγάλος νικητής του αγώνα ήταν ο Στέφανος Βουγιατζής. Ο οδηγός της Haas είχε έναν εκπληκτικό ρυθμό στο βρόχινο, έκανε απίστευτους χρόνους και κατέκτησε τη παρθενική του νίκη στο Ελληνικό Πρωτάθλημα F1. Το επίτευγμα του ήταν εντυπωσιακό, καθώς ξεκίνησε από την 7η θέση. Στην 2η θέση έκλεισε ο Πάνος Καραφουλίδης. Ο οδηγός της McLaren μετά από λάθη στις κατατακτήριες ξεκίνησε τελευταίος και μετά το SC μπήκε για επιπλέον pit-stop. Όμως η ταχύτητα του Πρωταθλητή ήταν τέτοια όπου κατάφερε να σκαρφαλώσει στην 2η θέση. Το βάθρο του αγώνα έκλεισε ο Θάνος Χουσίδης σε ένα ακόμα βάθρο. Ο οδηγός της Williams είχε θέματα με τη φθορά ελαστικών, όμως έκανε απίστευτη άμυνα ώστε να κρατηθεί, παίρνοντας την 2η θέση στο Πρωτάθλημα Οδηγών.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 9 Μαΐου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Στην 4η θέση του αγώνα έκλεισε ο Θοδωρής Θεοδώρου. Ο Κύπριος οδηγός έδωσε σε όλο τον αγώνα μεγάλες μάχες. Στο τέλος μείωσε τη διαφορά από το μπροστά τρενάκι του, εκμεταλλεύτηκε τις ποινές χρόνου αντιπάλων του και πήρε το καλύτερο αποτέλεσμα του. Ο Θάνος Κουτσαυλής έδινε μάχες σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, κλείνοντας τελικά στην 5η θέση, μετά από μια πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση για την Red Bull.

O Αλέξανδρος Παπαγεωργίου έκανε ακόμα έναν φοβερό αγώνα, κλείνοντας το Ελληνικό Πρωτάθλημα στην 6η θέση της κατάταξης. Πίσω του ακολούθησε ο Νίκος Ανδριόπουλος με την Mercedes, κλείνοντας το Πρωτάθλημα όντας στους βαθμούς σε όλους τους αγώνες.

Στην 8η θέση σε έναν εντυπωσιακό αγώνα έκλεισε ο Σπύρος Γιαννιτσέλης. Ο οδηγός της Renault τερμάτισε, έκανε τον αγώνα της ζωής του στη βροχή και έκλεισε το Πρωτάθλημα στους βαθμούς. Μεγάλο αποτέλεσμα πήρε και ο Μαρίνος Κατσαμπούμης, ο οποίος μαζί με τον Καραφουλίδη αναδείχθηκαν Πρωταθλητές Ομάδων στη δεύτερη σεζόν.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Την βαθμολογούμενη 10άδα έκλεισε ο Δημήτρης Σχορτσανίτης. Ο οδηγός της Racing Point ήταν απίστευτα άτυχος στον αγώνα. Ξεκινώντας από την pole position έκανε απίστευτο πρώτο stint, δημιουργώντας μια διαφορά πάνω από μισό λεπτό. Όμως μετά το SC έπρεπε να επισκεφτεί τα pit, με το παιχνίδι να επιλέγει στεγνή γόμα σε βρεγμένη πίστα. Όμως δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να κλείσει το Πρωτάθλημα στους βαθμούς.

Εκτός 10άδας έκλεισε ο Δημήτρης Καρναβάς, ο οποίος είχε κλατάρισμα στον τελευταίο γύρο και έχασε βαθμούς στο ντεμπούτο του. Στην 12η θέση έκλεισε ο Λάζαρος Κιρίτσης, ο τελευταίος που πήρε κατάταξη.

Από τον αγώνα εγκατέλειψαν οι Γιώργος Δαχρετζής, Ρένος Δημητρίου, Βενιαμίν Αϊβαζίδης, Ανδρέας Καρίπης, Παναγιώτης Παγκάκης, Χρήστος Καρράς, Κώστας Κατσικάς και Δημήτρης Καραντζιάς.

Η Κατηγορίας Pro-Am ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους οδηγούς για την προσπάθεια τους.

Το Ελληνικό Πρωτάθλημα όμως δεν έχει ολοκληρωθεί. Απόψε στις 21:00 δεν πρέπει να χάσετε τον μεγάλο τελικό της Κατηγορίας Pro, όπου θα κρίνει τον Πρωταθλητή.

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι στο φινάλε της Κατηγορίας Pro-Am για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1

Βαθμολογία ΟδηγώνΒαθμολογία Ομάδων

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles