spot_img

Η Formula 1 «ψάχνει» Αμερικανό οδηγό

Η Formula 1 θέλει σύντομα να δει Αμερικανό οδηγό να αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα όπως δήλωσε ο CEO της, Stefano Domenicali.

Το μεγάλο όνειρο της Liberty Media είναι να δει την συμμετοχή ενός Αμερικανού μελλοντικά, ο οποίος θα έχει το ταλέντο να πρωταγωνιστήσει. Τελευταίος οδηγός που αγωνίστηκε στην F1 ήταν ο Alexander Rossi πίσω στο 2014-2015 με την ομάδα της Manor-Marussia, για πέντε Grand Prix. Έκτοτε μετακόμισε στο IndyCar με την Andretti Autosport, κατακτώντας τη νίκη στο θρυλικό Indianapolis 500 του 2016 ως πρωτοεμφανιζόμενος.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 9 Μαΐου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Τώρα, ο Domenicali μίλησε για το ενδεχόμενο να δούμε έναν οδηγό από τις Η.Π.Α. το οποίο αποτελεί στόχο του σπορ.

Δουλεύουμε με τις ομάδες ώστε να κατανοήσουμε ποιες είναι οι πιθανότητες να δούμε έναν Αμερικανό οδηγό στην Formula 1. Δεν πιστεύω πως είναι ρεαλιστικό σε δύο με τρία χρόνια αλλά πιο μετά. Πρέπει να παραμείνουμε ρεαλιστές για το ενδεχόμενο αυτό. Γνωρίζω πως υπάρχουν ομάδες όπου παρακολουθούν καλούς οδηγούς. Αν είναι έτοιμοι θα είναι μια μεγάλη ώθηση για τους Αμερικανούς οπαδούς. Ο κόσμος θέλει να τους δει στην F1. Ευελπιστούμε πως πολύ σύντομα θα έχουμε οδηγούς από την Αμερική στο Πρωτάθλημά μας.

Συνολικά μόλις δύο οδηγοί από τις Η.Π.Α. έχουν κατακτήσει Πρωτάθλημα στην F1. Ο πρώτος ήταν ο Phil Hill το 1961 και ο δεύτερος ήταν ο Mario Andretti το 1978.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η F1 επεκτείνεται όλο και περισσότερο στις Η.Π.Α. και από το 2022, εκτός από τον αγώνα στο Τέξας, θα δούμε αγώνα και στο Μαϊάμι.

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles