spot_img

Το διαζύγιο Tech3-Monster και ο Valentio Rossi

Η ιδιωτική ομάδα της Tech3 που τρέχει με μοτοσυκλέτες της Yamaha δεν γνωρίζει εάν θα συνεχίσει με τον βασικό χορηγό της.

Στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς του 2016, ο εκπρόσωπος της Monster, είχε δηλώσει πως η συνεργασία τους με την Tech3 θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2017.

Όμως, τα δεδομένα άλλαξαν φέτος, με τους Johann Zarco και Jonas Folger να έχουν φανταστικά αποτελέσματα. Αυτό, οδήγησε την Monster να ξανασκεφτεί τα πλάνα της, όμως τίποτα δεν είναι οριστικό.

Ο υπεύθυνος της Tech3, Herve Poncharal, δήλωσε.

Στην Valencia πέρυσι ο εκπρόσωπος της Monster μας ευχαρίστησε για όλα όσα κάναμε τα τελευταία 9 χρόνια και μας είπε ότι το 2017 θα ήταν η τελευταία μας χρονιά, γιατί ήθελαν καλύτερα αποτελέσματα. Θα θέλαμε να είμαστε ως χορηγός ονομασίας σε μια εργοστασιακή ομάδα. Κατάλαβα και ήμουν λυπημένος. Αλλά η θέση τους – όπως και όλων των άλλων χορηγών μας – άλλαξε. Τώρα είμαστε και πάλι σε θετικές διαπραγματεύσεις μαζί τους. Έτσι προφανώς αυτά που έκαναν μέχρι τώρα οι Johann Zarco και Jonas Folger βοήθησαν την ομάδα σε αυτήν την κατεύθυνση.

Επιπλέον, αμφιβολίες υπάρχουν για το συμβόλαιο της ομάδας με την Yamaha, καθώς ο Valentino Rossi ίσως να ετοιμάζει ομάδα στο MotoGP όταν αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Όμως, η Tech3 έχει συμβόλαιο με τους Zarco, Folger και την Yamaha μέχρι το τέλος του 2018.

Ακούμε πολλά για το ότι ο Valentino Rossi θέλει μια ομάδα MotoGP. Το έχει αρνηθεί ο ίδιος αλλά όταν έχει ομάδες στις δύο μικρότερες κατηγορίες έχει νόημα να έχει και στην μεγάλη. Δεν είμαι βλάκας. Δεν μπορώ να σας πω το τι θα γίνει αν ο Valentino αποσυρθεί στο τέλος του 2018. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν 6 δορυφορικές ομάδες, οι: LCR, Pramac, Gresini, Tech3, Aspar και Avintia, που έχουν συμβόλαιο μέχρι το 2021. Αυτό το συμβόλαιο λέει ότι κανένας δεν μπορεί να μπει σε αυτό το πρωτάθλημα ως νέα ομάδα. Αν κάποιος θέλει να μπει πρέπει ή να αγοράσει μια υπάρχουσα ομάδα ή να κάνει συμφωνία με μια υπάρχουσα ομάδα. Μόνο μια 2η μοτοσυκλέτα θα μπει στην ομάδα LCR. Έτσι είναι αδύνατο για παράδειγμα στην VR να μπει το 2019. εκτός αν όλοι συμφωνήσουν για ακόμη δύο μοτοσυκλέτες. Αλλά αυτό δεν θα συμβεί γιατί έτσι χάνεις την αξία σου.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles