spot_img

Το κρίσιμο λάθος στη μεταφορά του Schumacher στο νοσοκομείο

Πώς τρία λεπτά καθυστέρησης ενδέχεται να έπαιξαν τεράστιο ρόλο στη ζημιά που προκλήθηκε στον Michael Schumacher στο τραγικό ατύχημα πριν από 10 χρόνια.

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 10 χρόνια από το ατύχημα που άλλαξε για πάντα τη ζωή του Michael Schumacher. Ο Γερμανός, 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, έκανε σκι με τον γιο του, Mick, στις γαλλικές Άλπεις στις 29 Δεκεμβρίου του 2013 όταν συνέβη το τραγικό γεγονός.

Δέκα χρόνια μετά, ελάχιστα είναι γνωστά για την κατάσταση της υγείας του Schumacher, ο οποίος βρίσκεται διαρκώς υπό την επίβλεψη γιατρών, όμως τρία λεπτά θα μπορούσαν να έχουν κάνει τη μεγάλη διαφορά. Επιπλέον, ελάχιστα άτομα εκτός από το στενό οικογενειακό του κύκλο τον έχουν δει από κοντά μετά το ατύχημα.

Σήμερα, νέες πληροφορίες «βλέπουν» το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον Schumacher. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, Kolner Stadt-Anzeiger, ο δάσκαλος σκι Andre (το επίθετό του θέλησε να παραμείνει ανώνυμο), ήταν ο πρώτος που έφτασε στο σημείο που είχε χτυπήσει ο Michael Schumacher.

«Το κράνος του είχε σπάσει. Η κάμερα που είχε όμως ήταν ακόμη τοποθετημένη πάνω στο κράνος».

Ακούστε παρακάτω την εκπομπή μας για τη Formula 1, Slipstream #131, με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι και τo mini-review της σεζόν. 


Το οπτικοακουστικό υλικό της κάμερας δεν δημοσιεύθηκε ποτέ και είναι άγνωστο πόσοι το έχουν δει. Αυτό που είναι γνωστό ωστόσο είναι πως τη στιγμή του ατυχήματος, ο άτυχος Γερμανός δεν κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα.

Ο Andre ανέφερε πως ο Schumacher είχε κανονικά τις αισθήσεις του μετά το χτύπημα στο κεφάλι. Αυτό έδωσε λάθος εντύπωση στους τραυματιοφορείς που έφτασαν στο σημείο, καθώς δεν είχαν κατανοήσει τη σοβαρότητα της κατάστασής του.

Μεταφέρθηκε άμεσα με ελικόπτερο στο νοσοκομείο του Μουτιέ, ωστόσο η υγεία του επιδεινώθηκε ραγδαία. Λόγω των νέων δεδομένων έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, εκεί όπου οι γιατροί τον έβαλαν σε τεχνητό κώμα. Αργότερα υποβλήθηκε σε δύο νευροχειρουργικές επεμβάσεις λόγω εγκεφαλικής αιμορραγίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναφέρεται πως θα μπορούσε να είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ τρία λεπτά νωρίτερα. Αυτό θα μπορούσε να είχε κάνει τη διαφορά και η κατάστασή του σήμερα να ήταν σημαντικά καλύτερη.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles