spot_img

Η Ferrari «έπεσε» (πάλι) στην ίδια παγίδα το 2023

Πώς η Scuderia Ferrari επανέλαβε τα λάθη του παρελθόντος και έπεσε για μία ακόμη χρονιά στην παγίδα την οποία την ταλαιπωρεί εδώ και δεκαετίες.

Αναμφίβολα η Scuderia Ferrari είναι μία ομάδα στην οποία οι προσδοκίες είναι κάθε χρόνο τεράστιες. Λόγω της ιστορικότητας και της δημοφιλίας της, η πίεση που της ασκείται από τους tifosi και τον ιταλικό Τύπο είναι τεράστια.

Στη φετινή σεζόν της Formula 1, η Ferrari ξεκίνησε με έναν νέο επικεφαλής. Ο Fred Vasseur διαδέχθηκε τον Ματία Μπινότο στο τιμόνι της ομάδας και όπως είναι λογικό άλλαξε πολλά στην οργάνωση της ομάδας του Μαρανέλο. Παράλληλα οι οδηγοί της, Charles Leclerc και Carlos Sainz, ενώ μιλούσαν για διεκδίκηση τίτλου, ήρθαν αντιμέτωποι με μια σκληρή πραγματικότητα. Η SF-23 αποδείχθηκε κατώτερη των προσδοκιών και δεν μπορούσε να συναγωνιστεί τη Red Bull RB19.

Αυτό αποδιοργάνωσε σημαντικά την ομάδα και την επηρέασε αγωνιστικά. Ο Fred Vasseur μίλησε για τις ψευδαισθήσεις που είχαν στο ξεκίνημα της σεζόν λόγω των λανθασμένων στόχων.

«Πιστεύω πως στο ξεκίνημα της σεζόν είχαμε θέσει πολύ ψηλά τον πήχη. Οι προσδοκίες μας ήταν πολύ μεγάλες και καταλάβαμε άμεσα την κατάσταση. Αυτό που κρατάω όμως είναι σίγουρα η αντίδραση που έβγαλε η ομάδα, ειδικά μετά από αγώνες όπως η Τζέντα, το Μαϊάμι, η Ισπανία ή το Ζάντβορτ. Στο Ζάντβορτ παραλίγο να δεχθούμε γύρο. Πιστεύω συγκριτικά με αυτόν τον αγώνα, κάναμε ένα τεράστιο βήμα βελτίωσης».

Ακούστε παρακάτω την εκπομπή μας για τη Formula 1, Slipstream #131, με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι και τo mini-review της σεζόν. 


Επιπρόσθετα, μίλησε και για τους οδηγούς του. Τους έδωσε τα εύσημα για την πρόοδο που σημείωσαν εντός της σεζόν και την ταχύτητα που ξεκλείδωσαν μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα.

«Μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα ο Carlos ήταν εξαιρετικός στους αγώνες, ενώ στα τελευταία έξι ή επτά Grand Prix, ο Leclerc πετούσε. Όλοι είχαν σκαμπανεβάσματα κατά τη διάρκεια της σεζόν με τις διαφορές να είμαι τόσο μικρές. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι στην προσέγγισή μας στους αγώνες γιατί δεν πιστεύω πως μας λείπει κάτι».

Η Ferrari κέρδισε μόλις έναν αγώνα στη φετινή χρονιά. Ο Carlos Sainz εκκίνησε από την pole position και πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού στο Grand Prix Σιγκαπούρης για τη δεύτερη νίκη της καριέρας του.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles