spot_img

To μεγάλο βήμα της Andretti πριν την είσοδο στην F1

H Andretti Autosport προχώρησε σε μία μεγάλη ανακοίνωση που αλλάζει τα δεδομένα σχετικά με την είσοδό της στην F1. 

H Andretti Autosport, μία από τις διασημότερες ομάδες στο μηχανοκίνητο αθλητισμό ετοιμάζεται για μεγάλες αλλαγές. Η αμερικανική ομάδα ανακοίνωσε την αλλαγή του ονόματός της σε Andretti Global αρχής γενομένης από την έναρξη της επόμενης σεζόν του πρωταθλήματος Formula E.

Το όνομα αυτό δεν το διαβάζουμε πρώτη φορά, καθώς η Andretti Global έχει συσταθεί ως η εταιρεία με την οποία ο Michael Andretti έχει συμπληρώσει τη φόρμα εισόδου στη Formula 1. H FIA δεν έχει ανακοινώσει ακόμη αν έγινε αποδεκτή η αίτηση των Αμερικανών, ωστόσο το χρονικό σημείο της ανακοίνωσης δεν είναι τυχαίο.

Η Andretti έχει συνάψει συμφωνία με την Cadillac ώστε να ενώσουν τις δυνάμεις τους για είσοδο στη Formula 1. Μάλιστα στόχος είναι να αγωνιστεί για πρώτη φορά το 2025 εφόσον πάρει άδεια συμμετοχής στο σπορ. Ήδη έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τη Renault/Alpine για παροχή κινητήρων.

Ακούστε την εκπομπή/podcast Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Ιταλίας. 

Η Andretti Global θα αγωνίζεται σε οκτώ διαφορετικούς θεσμούς από το 2024, σε πρωταθλήματα που έχουν αγώνες στις έξι ηπείρους. Ο οργανισμός έχει τo Indycar ως το πιο σημαντικό και μεγαλύτερο αγωνιστικό πρόγραμμα, όμως η πιο πρόσφατη επιτυχία της ήταν η κατάκτηση του τίτλου στη Formula E με τον Jake Dennis.

Ο Michael Andretti ανέφερε για την αλλαγή σελίδας στην Andretti Global.

«Είμαι υπερήφανος για το τι έχει καταφέρει η Andretti Autosport τα τελευταία χρόνια. Έχουμε υπέροχες αναμνήσεις και πολλές ιδιαίτερες στιγμές. Είμαι υπερήφανος για το παρελθόν μας και τρομερά ενθουσιασμένος για το μέλλον μας. Συνεχίζουμε να επεκτείνουμε τις αγωνιστικές μας δραστηριότητες. Η αλλαγή σελίδας είναι μια πολύ σημαντική στιγμή στην ιστορία μας και είμαστε ακόμα στην αρχή. Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε ακόμη περισσότερα και έρχονται πολύ μεγάλα πράγματα για την Andretti Global».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles