spot_img

Το «μυαλό» πίσω από τα zeropods αποχώρησε από τη Mercedes

Ο διαχειριστής του Τεχνικού Τμήματος της Mercedes, Mike Elliott, που επέμεινε στα zeropods αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Γερμανική ομάδα έπειτα από 12 χρόνια σε αυτή.

Ο Elliott κατείχε αρκετούς ρόλους στη Mercedes. Διετέλεσε Επικεφαλής Αεροδυναμικής, Διευθυντής Τεχνολογίας και Τεχνικός Διευθυντής. Υπό την επίβλεψη του Elliott, η Mercedes δημιούργησε τη W13 με τη γνωστή αεροδυναμική φιλοσοφία των zeropods στο πλαίσιο των νέων κανονισμών της Formula 1 για το 2022.

Μετά και το κακό ξεκίνημα της Mercedes το 2023 όπου ακολούθησε τον ίδιο δρόμο (σχεδιαστικά), αποφασίστηκε η εναλλαγή των θέσεων μεταξύ των James Allison και Mike Elliott.

Ο δεύτερος, μετά πλέον και απ’ την αποχώρηση του από την ομάδα του Brackley, δήλωσε μεταξύ άλλων.

«Ήταν ένα από τα μεγάλα προνόμια της καριέρας μου να είμαι μέλος αυτής της ομάδας, της Mercedes. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου, έχω δει να μεγαλώνει από μια ομάδα ανθρώπων που ξεκίνησαν σταδιακά να κερδίζουν αγώνες, μετά ένα πρώτο πρωτάθλημα, και στη συνέχεια οκτώ συνεχόμενα Πρωταθλήματα Κατασκευαστών – και είμαι περήφανος που συνέβαλα σε αυτό το ταξίδι. Αν και τις δύο τελευταίες σεζόν δεν κερδίσαμε αγώνες με τη συχνότητα που φιλοδοξούμε, έχουμε δοκιμαστεί με πολλούς άλλους τρόπους – και αναγκαστήκαμε να αμφισβητήσουμε τις θεμελιώδεις γνώσεις μας σχετικά με τον τρόπο εξαγωγής απόδοσης από ένα μονοθέσιο. Τους τελευταίους έξι μήνες, μου άρεσε να αναπτύσσω την τεχνική στρατηγική που ελπίζουμε ότι μπορεί να αποτελέσει τα θεμέλια για τον επόμενο κύκλο επιτυχίας της ομάδας. Αποφάσισα ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνω το επόμενο βήμα στην καριέρα μου πέρα ​​από τη Mercedes – πρώτα να σταματήσω και να κάνω τον απολογισμό μου, μετά από 23 χρόνια δουλειάς σε αυτό το άθλημα και μετά να βρω την επόμενη πρόκληση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου για τις φανταστικές 12 σεζόν μαζί και να τους ευχηθώ κάθε επιτυχία για τα επόμενα χρόνια».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #128 για τη Formula 1 με την ανάλυση του GP Μεξικού με ένα κλικ εδώ. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles