spot_img

GP Βραζιλίας – Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου

Παίρνουμε χαρτί και μολύβι για να σημειώσουμε τι ώρες θα δούμε αυτό το τριήμερο το GP Βραζιλίας, όπως αναφέρεται παρακάτω στο πρόγραμμα.

H φετινή σεζόν της Formula 1 οδεύει σιγά-σιγά προς την ολοκλήρωσή της, με τρεις αγώνες να απομένουν για το φινάλε. Βρισκόμαστε τώρα στο τέλος ενός triple-header, με το Grand Prix Βραζιλίας το τριήμερο 3-5 Νοεμβρίου να είναι ο 20ος αγώνας του 2023.

Το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ θα επισκεφθεί την πίστα του Ιντερλάγκος, εκεί που θα πραγματοποιηθεί ο τελευταίος Αγώνας Σπριντ της σεζόν. Το πρώτο Grand Prix Βραζιλίας πραγματοποιήθηκε το 1973, με μόλις δύο πίστες να έχουν φιλοξενήσει αγώνα της F1 – η δεύτερη να είναι στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Το Ιντερλάγκος επέστρεψε στο πρόγραμμα, στη σημερινή του μορφή, το 1990. Έχει μήκος 4.309 μέτρα και αποτελείται από 15 στροφές. Την Κυριακή στο Grand Prix οι οδηγοί θα καλύψουν 71 γύρους.

Νικητής το 2022 ήταν ο George Russell, ο οποίος πήρε την τελευταία νίκη της Mercedes ως σήμερα. Τις περισσότερες νίκες στο GP Βραζιλίας τις έχει ο Alain Prost με 6 στο σύνολο. Το ρεκόρ πίστας ανήκει στον Valtteri Bottas από το 2018 με το 1:10,540.

Το Grand Prix Μεξικού μπορεί να μην προσέφερε τη δράση που περιμέναμε, ωστόσο είχε ορισμένες πολύ συναρπαστικές στιγμές. Ο Lewis Hamilton μείωσε τη διαφορά του από τον Sergio Perez στους 20 βαθμούς και πλέον η μάχη για τη 2η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών είναι ανοικτή. Με το αποτέλεσμα που πήρε στο Μεξικό, ο Βρετανός βοήθησε την ομάδα του να διατηρήσει τη διαφορά από τη Scuderia Ferrari στους 22 βαθμούς στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #128 για τη Formula 1 με την ανάλυση του GP Μεξικού με ένα κλικ εδώ. 

Ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, θα διαθέσει στις ομάδες τις C4 (μαλακή), C3 (μεσαία) και C2 (σκληρή) γόμες ελαστικών στο Ιντερλάγκος. To 2022 είδαμε στρατηγικές δύο pit-stop από τις ομάδες και δεν αποκλείεται αυτό να επαναληφθεί και φέτος.

To GP Βραζιλίας θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ANT1, ενώ όλο το αγωνιστικό τριήμερο από το ANT1+.

Πρόγραμμα Grand Prix Βραζιλίας σε ώρες Ελλάδος

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου

16:30-17:30 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών, FP1

20:00-21:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές, QP

Σάββατο 4 Νοεμβρίου

16:00-16:44 – Sprint Shootout, SQP

20:30 – Αγώνας Σπριντ, F1 Sprint

Κυριακή 5 Νοεμβρίου

19:00 – Αγώνας

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles