spot_img

Το μυστικό της επιτυχίας του Alonso

Ο Fernando Alonso αποκάλυψε την στρατηγική και το μυστικό που τον κάνει τόσο ανταγωνιστικό ως οδηγό στην Formula 1 και όχι μόνο. 

Ο Ισπανός μετά την επιστροφή του στην Formula 1 το 2021 απέδειξε πως η ηλικία δεν μπορεί να συγκριθεί με την εμπειρία και το πάθος του για το άθλημα. Ο Alonso μετράει τεράστιες επιτυχίες σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού: Δυο Πρωταθλήματα στην Formula 1 το 2005 και 2006, δύο φορές  νικητής στις 24H Le Mans το 2018 και 2019 με την Toyota Gazoo Racing και πρωταθλητής της Super Season του WEC 2018/19.

Από την αρχή της καριέρας του είχε ένα ιδιαίτερο στυλ εντός πίστας και διακρίνεται για τον τρόπο με τον οποίο δημιουργεί ευκαιρίες για προσπεράσματα. Σε πρόσφατη συνέντευξή του πως η ανταγωνιστικότητα αυτή είναι στην φύση του ως οδηγός και το μυστικό πίσω από τις επιτυχίες του.    

«Είμαι ξεκάθαρα αυτό το στιλ οδηγού. Πρέπει να βάζω το εκατό τοις εκατό των δυνατοτήτων μου και να μηδενίσω τα δυνατά στοιχεία των αντιπάλων. Είμαι πολύ ανταγωνιστικός σε ό, τι και αν κάνω όποιο άθλημα και να παίζω». 

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με θέμα τον κόσμο της Formula 1.

Στην συνέχεια αποκάλυψε πως την νοοτροπία αυτή εφαρμόζει σε πολλά διαφορετικά κομμάτια της ζωής του. Χαρακτηριστικά, έφερε ως παράδειγμα την περίοδο όπου έπαιζε τένις και ακολουθούσε ανορθόδοξες στρατηγικές προς όφελος του, όπως ακριβώς κάνει όταν βρίσκεται πίσω από το τιμόνι.  

«Κάποτε έπαιζα τένις και αν είχα να αντιμετωπίσω έναν καλό αντίπαλο χτυπούσα την μπάλα πολύ ψηλά. Με αυτό τον τρόπο σταματάς τον ρυθμό τους στο παιχνίδι, γιατί έχουν συνηθίσει να χτυπάνε την μπάλα με πολύ δύναμη. Όταν παίζεις με επαγγελματίες η μπάλα ταξιδεύει με πολύ δύναμη κάτι στο οποίο είναι συνηθισμένοι. Αν η μπάλα όμως έρχεται από ψηλά και πιο απαλά είναι πιο εύκολο να κάνουν λάθη. Ουσιαστικά είναι ο μόνος τρόπος για να τους κερδίσω και το κάνω σχεδόν αυτόματα». 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Το 2023 ο Alonso θα συνεχίσει την καριέρα του με την ομάδα της Aston Martin αντικαθιστώντας τον Sebastian Vettel, ο οποίος ολοκληρώνει την θητεία του στην Formula 1. Μέχρι τότε και την ολοκλήρωση του φετινού Πρωταθλήματος θα είναι ο οδηγός με τους περισσότερους αγώνες στην Formula 1. 

Δείτε το δεύτερο μέρος της σειράς μας στο F1 Manager 2022.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles