spot_img

Το Νυχτερινό Μονακό αποδείχθηκε αγώνας επιβίωσης

Το Ελληνικό Πρωτάθλημα επισκέφθηκε τους στενούς δρόμους του Μονακό, με τον Νυχτερινό αγώνα να έχει τα πάντα.

Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1 αγωνίστηκε στο Πριγκιπάτο του Μονακό. Το δεύτερο μισό της σεζόν ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο, έχοντας τεράστιες ανατροπές, μεγάλες εμφανίσεις, συγκρούσεις και μοναδικές μάχες.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 6 Απριλίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Μεγάλος νικητής ήταν ο Βασίλης Σωτηρίου. Ο οδηγός της Red Bull έκανε τον τέλειο αγώνα, έμεινε μακριά από τις μπαριέρες, καταφέρνοντας να επιβιώσει. Έχοντας σταθερό ρυθμό εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των αντιπάλων του και έφτασε στη δεύτερη νίκη του στο Πρωτάθλημα. Στην 2η θέση ολοκλήρωσε ο Χρήστος Ντούσκος. Ο οδηγός της Renault είχε το καλύτερο του αποτέλεσμα στη σεζόν σε μια εμφάνιση που θα του μείνει αξέχαστη. Κάνοντας πολύ νωρίς pit-stop είχε ξεμείνει από ελαστικά στο τέλος, όμως άντεξε και πήρε ένα πανάξιο βάθρο. Ο Βαλάντης Μάμαλης έκανε επίσης έναν εντυπωσιακό αγώνα. Ο οδηγός της Alfa Romeo έκλεισε το βάθρο στη καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του έως τώρα και πήρε 15 υπερπολύτιμους βαθμούς για την ομάδα.

Ο Δημήτρης Καραφουλίδης βρέθηκε στην 4η θέση της κατάταξης. Ο οδηγός της Ferrari είχε ένα μοναδικό πρώτο stint με την medium γόμα. Εάν δεν τον είχαν ωθήσει εκτός πίστας στην εκκίνηση, θα είχε διεκδικήσει τη νίκη. Στο τέλος είχε την soft γόμα, έκανε προσπεράσματα και πήρε σημαντικούς βαθμούς. Πίσω του ακολούθησε ο Αλέξανδρος Καλαθαράς. Η δεύτερη Alfa Romeo, ξεκίνησε από τις πίσω θέσεις, έκανε πολλά pit-stop και έφυγε με τον έναν επιπλέον βαθμό του ταχύτερου γύρου, όντας πολύ γρήγορος.

Μην χάσετε σήμερα στις 18:00μμ την εκπομπή “Slipstream” για την F1.

Στην 6η θέση ολοκλήρωσε ο Γιώργος Ρούσσος. Ο οδηγός της Alpha Tauri πήρε τους πρώτους του βαθμούς στο Πρωτάθλημα, έχοντας εξαιρετικές κατατακτήριες. Μάλιστα ήταν στη πρωτοπορία του αγώνα για λίγους γύρους, όμως πλήρωσε την επιθετικότητα του. Πίσω του στην 7η θέση ολοκλήρωσε ο Σπύρος Σεβαστός έχοντας μια πολύ καλή εμφάνιση με την Haas στο Μονακό. Μπορεί να πήρε ποινή 5s αλλά κράτησε τη θέση του για μισό δευτερόλεπτο. Ο Γρηγόρης Μανιατόπουλος ήταν πίσω του έχοντας περιπετιώδη αγώνα. Η πρώτη Williams περίμενε περισσότερα από την εμφάνιση αυτή, καθώς μετά το SC ήταν στη κορυφή, όμως η τύχη δεν ήταν μαζί του.

Ο Κώστας Αναστασάκης έκανε την άμυνα του αγώνα, όμως έφυγε με την 9η θέση της κατάταξης. Ο οδηγός της Red Bull είχε ξεμείνει νωρίς από ελαστικά, δέχθηκε επαφές, έχασε θέσεις και δεν πήρε το αποτέλεσμα που θα μπορούσε. Τη βαθμολογούμενη 10άδα έκλεισε ο Κώστας Μαυράδας με την Racing Point. Εάν δεν είχε κάνει το λάθος στις κατατακτήριες ενδέχεται να ήταν στη πρώτη σειρά και ο αγώνας του να είχε άλλη εξέλιξη.

Εκτός 10άδας τερμάτισε ο Θάνος Χουσίδης με την Williams, ενώ την κατάταξη έκλεισε ο Σώζων Πατριώτης με την Renault.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στον αγώνα είδαμε πολλές ανατροπές και δράματα. Αρχικά ο Αλέξανδρος Χρυσαφόπουλος όντας πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος διέλυσε το μονοθέσιο του στον τοίχο στη προσπάθεια του να προσπεράσει στην Τ1. Με την εξέλιξη αυτή έχασε την 1η θέση στο Πρωτάθλημα. Ο Ανδρέας Κόσκορης ήταν ακόμα ένας οδηγός που έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια του. Όντας στην 1η θέση, έχασε τον έλεγχο πριν το τούνελ έσπασε την αεροτομή του και αργότερα στον γύρο έχασε τον έλεγχο και κάθε ελπίδα για τερματισμό.

Μεγάλοι άτυχοι ήταν οι οδηγοί της McLaren και ο Γιώργος Μαχαίρας, οι οποίοι είδαν bug του παιχνιδιού να τους στερεί τερματισμό. Από τον αγώνα εγκατέλειψαν επίσης οι Γιάννης Στεργίου, Αλέξανδρος Μεταξάκης και Μάνος Ζερβουδάκης.

Το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1 συνεχίζεται την Τετάρτη 7 Απριλίου στις 21:00μμ με την Κατηγορία Pro-Am και το GP Μονακό. Η Κατηγορία Pro ταξιδεύει την Κυριακή 11 Απριλίου στο θρυλικό Spa.

Δείτε το εντυπωσιακό GP Μονακό της Κατηγορίας Pro για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles