spot_img

Το πλάνο της Alpine για το ανερχόμενο GP Imola

Οι οδηγοί της Alpine, Fernando Alonso και Esteban Ocon, καθώς και ο Εκτελεστικός Διευθυντής Marcin Budkowski μοιράζονται τις σκέψεις τους λίγο πριν το GP Imola.

Η γαλλική ομάδα στοχεύει σε μία καλή επίδοση στον αγώνα που θα φιλοξενηθεί στην ιστορική ιταλική πίστα αυτό το σαββατοκύριακο. Με δεδομένο πως έχουν ήδη προγραμματιστεί αναβαθμίσεις για την A521, ο Marcin Budkowski τονίζει τις προσδοκίες της Alpine τόσο για το GP Imola, όσο και για το εγγύς μέλλον.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 13 Απριλίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Αποχωρήσαμε απογοητευμένοι από το Μπαχρέιν χωρίς να πάρουμε βαθμούς. Ο αγώνας εκεί ανέδειξε κάποιες από τις αδυναμίες του μονοθεσίου μας, το οποίο προσπαθούμε με σκληρή δουλειά να βελτιώσουμε ώστε να βρούμε κάποια δέκατα σε χρόνο και να παλέψουμε με τους μπροστάρηδες του midfield. Έχουμε έτοιμη μια αναβάθμιση για το συγκεκριμένο Grand Prix, εστιασμένη στην αεροδυναμική απόδοση. Επίσης, έχουμε μερικά δοκιμαστικά εξαρτήματα που θα δοκιμάσουμε την Παρασκευή, για να καθορίσουμε τις αναβαθμίσεις των επόμενων αγώνων.

Μετά την πολυαναμενόμενη επιστροφή του στην F1 πριν μερικές εβδομάδες, ο Fernando Alonso ταξιδεύει σε μία πίστα με καλή προϊστορία. Το 2005 είχε στεφθεί νικητής στο αντίστοιχο GP Σαν Μαρίνο, στον δρόμο για τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο.

Μου αρέσει η πίστα της Imola και χάρηκα όταν την είδα πέρυσι να επιστρέφει στην F1. Προσέφερε έναν όμορφο αγώνα και πιστεύω πως οι αλλαγές που έχει υποστεί από την τελευταία φορά που αγωνίστηκα εδώ ευνοούν το racing. Επίσης, είναι διαφορετικό να ταξιδεύουμε στην Ευρώπη τόσο νωρίς στη σεζόν. Συνήθως ερχόμαστε λίγο αργότερα, σε μια περίοδο που σταθεροποιείται το καλοκαιρινό κλίμα της ηπείρου. Έχω καλές αναμνήσεις από εδώ, ειδικά από το 2005 που κατακτήσαμε τη νίκη αλλά και το πρωτάθλημα εκείνης της χρονιάς.

Δείτε το GP Βελγίου της Κατηγορίας Pro για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Ο Esteban Ocon επανέρχεται στην Imola μετά την περσινή σεζόν, έχοντας χάσει την ευκαιρία να βαθμολογηθεί στο Μπαχρέιν. Ο Γάλλος είναι αποφασισμένος να επιστρέψει στην πρώτη δεκάδα, ώστε να πάρει το αίμα του πίσω για την ανορθόδοξη εγκατάλειψη που του στέρησε ένα καλό αποτέλεσμα το 2020.

Η Imola είναι μία από τις πιο ιστορικές πίστες. Η επιστροφή της πέρυσι μάς έδωσε μια ωραία αίσθηση από το μεγάλο και ιστορικό παρελθόν της. Απολαμβάνω την οδήγησή μου εδώ και έχω ξεχωριστές αναμνήσεις από το 2014, όταν κατέκτησα τον τίτλο στην F3. Αισθάνομαι οικεία στην Ιταλία έχοντας ζήσει για τόσα χρόνια εκεί και πάντα χαίρομαι όταν έρχεται η ώρα της για αγώνα, ανεξάρτητα αν είναι στη Monza, την Imola ή το Mugello.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μπορεί η Alpine να μην μπήκε με το δεξί στη νέα σεζόν, αλλά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την ανταπόκρισή της ενόψει GP Imola, στις 16 με 18 Απριλίου.

Μην χάσετε σήμερα στις 18:00μμ την εκπομπή “Slipstream”, στην οποία θα κάνουμε το preview για το GP Imola της F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles