spot_img

Το πρόγραμμα της Formula 1 αυτό το τριήμερο

Η Formula 1 επιστρέφει στην αγωνιστική δράση με τον πρώτο αγώνα στην ιστορία της στο Μαϊάμι και μπορείτε παρακάτω να δείτε το αγωνιστικό πρόγραμμα.

Μετά από το πρώτο ευρωπαϊκό Grand Prix στην Ιταλία και την περιοχή Εμίλια-Ρομάνια, η Formula 1 κάνει ένα προσωρινό «άλμα» στην αμερικάνικη ήπειρο. Το ερχόμενο τριήμερο αναμένεται να γραφτεί ιστορία, καθώς για πρώτη φορά το άθλημα επισκέπτεται την πόλη του Μαϊάμι στη νοτιοανατολική πλευρά των ΗΠΑ.

Το Miami International Autodrome, το οποίο βρίσκεται γύρω από το Hard Rock Stadium στην περιοχή Miami Gardens, έχει μήκος 5.412 χιλιόμετρα. Πρόκειται για μία χάραξη η οποία περιέχει ένα συνδυασμό από γρήγορες και αργές στροφές, καθώς και δύο μεγάλες ευθείες, ακολουθούμενες από δυνατά σημεία φρεναρίσματος που προσφέρουν ευκαιρίες για προσπεράσματα.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Imola.

Οι αγώνες της Formula 1 στις ΗΠΑ χρονολογούνται από την έναρξη των επίσημων Πρωταθλημάτων το 1950, όταν και διεξαγόταν το Indy 500. Στο παρελθόν έχουν διεξαχθεί αγώνες τόσο σε αγωνιστικές πίστες (Watkins Glen) όσο και σε πίστες πόλης (Long Beach, Detroit, Phoenix). Οι αγώνες Formula 1 στις ΗΠΑ απουσίαζαν από το 1992 μέχρι το 1999, η πίστα της Indianapolis επέστρεψε στο πρόγραμμα από το 2000 μέχρι και το 2007, ενώ τα τελευταία 10 χρόνια (πλην του 2020) το GP ΗΠΑ διεξάγεται στο Circuit of the Americas στην πόλη Austin της πολιτείας του Texas. Το 2022 θα διεξαχθούν δύο αγώνες στις ΗΠΑ για πρώτη φορά, το GP Μαϊάμι και ο πλέον παραδοσιακός αγώνας στην πίστα στο Texas. Αυτό συμβαίνει πρώτη φορά από το 1984, όταν διεξήχθησαν διαδοχικά αγώνες στο Detroit και το Dallas.

Το GP Μαϊάμι θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τη δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ), με τις ελεύθερες δοκιμές να μεταδίδονται από το ERTFLIX. Παράλληλα, τηλεοπτική κάλυψη θα παρέχει και η συνδρομητική τηλεόραση στο κανάλι Cosmote Sports 5. Ακολουθήστε όλη τη δράση του αγωνιστικού τριημέρου στο Automotonews.gr, μαζί με το ρεπορτάζ για το κάθε τι που συμβαίνει στα paddock.

Πρόγραμμα F1 – GP Μαϊάμι

Παρασκευή 6 Μαΐου

21:30-22:30 | Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών 

00:30-01:30 | Δεύτερη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών (7/5) 

Σάββατο 7 Μαΐου

20:00-21:00 | Τρίτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

23:00-00:00 | Κατατακτήριες Δοκιμές

Κυριακή 8 Μαΐου

22:30-00:30 | Αγώνας 

Δείτε το GP Βελγίου για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G. 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles